Belastingdienst actueel

Meer dan 4 miljoen aangiften binnen sinds start aangiftecampagne

19-03-2021

Bijna 3 weken na de start van de aangiftecampagne zijn er al meer dan 4 miljoen aangiften inkomstenbelasting bij ons binnen. Wat dit jaar opvalt is dat mensen vooral overdag aangifte doen, terwijl in voorgaande jaren de piek vooral lag tussen 19.00 en 21.00 uur ‘s avonds. Dit komt waarschijnlijk omdat veel mensen in deze coronatijd thuiswerken.

Door een technisch probleem in de eerste week, was aangifte doen enige tijd beperkter mogelijk. Inmiddels is de capaciteit weer op normaal niveau. Mensen kunnen weer probleemloos inloggen op het portaal Mijn Belastingdienst

Controleer uw aangifte goed

Steeds meer gegevens in de aangifte zijn vooraf ingevuld, dit jaar in totaal ruim 212 miljoen, 11 miljoen meer dan vorig jaar. We raden u wel aan de aangifte goed te controleren en waar nodig aan te vullen, vooral als er iets is gewijzigd in de persoonlijke situatie. Dat is dit jaar nog belangrijker, omdat deze aangifte terugkijkt op een bijzonder jaar.

Duizenden mensen geholpen met aangifte

We vinden het belangrijk dat aangifte doen zo eenvoudig mogelijk is, maar begrijpen ook dat dit voor sommige mensen niet makkelijk kan zijn. Wie hulp van anderen nodig heeft, kan terecht bij maatschappelijke organisaties en bij onszelf. Wilt u hulp? Kijk bij hulp bij uw aangifte. Inmiddels hebben onze medewerkers zo’n 3.000 mensen telefonisch geholpen met het invullen van hun aangifte. De verwachting is in totaal meer dan 30.000 mensen hulp te kunnen bieden bij de aangifte.

Verschoven inlevertermijn

Om mensen meer tijd te geven om aangifte te kunnen doen, loopt de inlevertermijn nu tot 8 mei, in plaats van tot 1 mei. Daarnaast is ook de garantietermijn een week verschoven: iedereen die vóór 8 april aangifte doet (was 1 april), krijgt vóór 1 juli bericht.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.