Belastingdienst actueel

Minder of geen toeslag gekregen? Lees waarom

21-09-2018

Hebt u in september geen toeslag over oktober gekregen? Of minder dan u had verwacht? Dat kan komen doordat wij uw jaarinkomen over 2018 opnieuw hebben geschat. In dat geval kreeg u hier in augustus een brief over.

In die brief vertelden wij u dat wij uw inkomen hebben aangepast. Dat deden wij omdat uit uw aangifte inkomstenbelasting over 2017 blijkt dat het inkomen van u of uw partner hoger is dan het inkomen dat u hebt aangegeven in Mijn toeslagen voor 2018.

Geen toeslag gekregen

Als u geen toeslag hebt gekregen, komt dat doordat u alles al hebt gehad of zelfs al teveel hebt gehad. Het kan ook zijn dat we uw toeslag hebben verrekend.

Voorbeeld

U kreeg € 100 per maand. Dat is € 1.200 per jaar. Wij hebben nu berekend dat u recht hebt op € 800 per jaar. U kreeg over januari tot en met september € 100 per maand. Dat is € 900. U moet dus € 100 terugbetalen. En ook de rest van het jaar krijgt u geen toeslag meer.

Minder toeslag gekregen

Wij hebben uw jaarbedrag opnieuw berekend. Daardoor wijzigt ook uw maandbedrag. Het kan ook zijn dat we uw toeslag hebben verrekend.

Voorbeeld

U kreeg € 200 per maand. Dat is € 2.400 per jaar. Wij hebben berekend dat u recht hebt op € 2.100 per jaar. U kreeg over januari tot en met september € 200 per maand. Dat is € 1.800. U krijgt dus nog € 300. Dat verdelen wij over de rest van het jaar. U krijgt dan dus € 100 per maand.

Ook in de toekomst: inkomen doorgeven

Zorg ervoor dat het juiste inkomen van iedereen in uw huishouden bij ons bekend is. Dus geef veranderingen in het inkomen altijd aan ons door. U weet dat eerder dan wij. Zo zorgt u voor een juiste toeslag. Hulp nodig bij het schatten van uw jaarinkomen? Gebruik onze rekenhulp.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.