Nieuwe brieven motorrijtuigenbelasting betalen

24-04-2023

Belastingdienst actueel

Nieuws volgen via RSS

Hebt u 1 of meer motorrijtuigen op uw naam staan? En betaalt u de motorrijtuigenbelasting niet via een automatische incasso? Dan krijgt u brieven om de motorrijtuigenbelasting te betalen. Deze brieven zien er sinds kort anders uit dan u gewend bent.

Op 1 juni 2023 verdwijnt de acceptgiro als mogelijkheid om motorrijtuigenbelasting te betalen. U krijgt vanaf nu al een brief met betaalinformatie in plaats van een acceptgiro. In de betaalinformatie staat alle informatie die u nodig hebt om te betalen.

Er zijn ook andere wijzigingen in de tekst en opmaak van de brieven. Twijfelt u of de brief van ons is? Controleer dan het rekeningnummer dat in de brief staat. Ons rekeningnummer voor de motorrijtuigenbelasting is NL86INGB0002445588.

Hoe kan ik betalen?

Gebruik voor uw betaling de mogelijkheden die uw bank biedt. Bijvoorbeeld via mobiel bankieren of internetbankieren. Hebt u een bankrekening in Nederland en regelt u uw bankzaken op papier? Dan kunt u meestal via uw bank gebruikmaken van een overboekingskaart.

Ons rekeningnummer voor de motorrijtuigenbelasting is niet veranderd. U maakt de motorrijtuigenbelasting nog steeds over op NL86INGB0002445588.

Hebt u vragen?

Op belastingdienst.nl/betalenenontvangen vindt u meer informatie over het betalen en ontvangen van belastingen. Op belastingdienst.nl/mrb leest u meer over de motorrijtuigenbelasting.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.