Bezwaren box 3-heffing 2018 aangewezen als massaal bezwaar

26-04-2019

Belastingdienst actueel

Nieuws volgen via RSS

Een deel van de bezwaren tegen de vermogensrendementsheffing (box 3) in de aanslag inkomstenbelasting 2018 wordt aangewezen als massaal bezwaar.

Als uw bezwaar gaat over de vraag of de box 3-heffing een ‘inbreuk is op het eigendomsrecht’, doet u mee met de massaalbezwaarprocedure. Zet u deze motivering in uw bezwaar tegen de aanslag inkomstenbelasting 2018, dan doet u dus in principe automatisch mee met de massaalbezwaarprocedure. In de Staatscourant vindt u meer informatie.

De massaalbezwaarprocedure betekent dat we samen met diverse partijen een aantal bezwaren selecteren en die voorleggen aan de rechter. Als de uitspraak van de rechter onherroepelijk vaststaat, doen wij een collectieve uitspraak op alle bezwaren die meedoen met de massaalbezwaarprocedure. Doet uw bezwaar mee, dan hoeft u dus niet zelf te procederen. U kunt de procedures via dezerolnummers

Belastingjaar 2018 Zittingsplaats
20/3847 IB/PVV Den Haag
20/3167 IB/PVV Noord-Holland
20/3981 IB/PVV Den Haag
20/3169 IB/PVV Noord-Holland
20/3029 IB/PVV Gelderland
20/1711 IB/PVV Noord-Nederland

Met de rolnummers kunt u via rechtspraak.nl zien of er een uitspraak is. Als er een uitspraak van de Hoge Raad is geweest, dan laten we dat via onze website weten.

Welke bezwaren vallen niet onder de massaalbezwaarprocedure?

Als u andere bezwaren tegen de box 3-heffing hebt dan de vraag of de box 3-heffing een ‘inbreuk is op het eigendomsrecht’, dan vallen die niet onder de massaalbezwaarprocedure. U moet deze bezwaren dan apart motiveren.

Andere onderdelen van uw aanslag waartegen u bezwaar hebt, moet u ook apart motiveren. Bijvoorbeeld als wij zijn afgeweken van uw aangifte.

U krijgt in deze gevallen apart een uitspraak van ons.

U krijgt een brief van ons over uw bezwaar tegen de box 3-heffing

Wij beoordelen of we uw bezwaar kunnen behandelen als massaal bezwaar. U krijgt daarover een brief van ons.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.