Belastingdienst actueel

Oude ondernemersportaal niet meer beschikbaar

07-04-2022

Ondernemers kunnen voor de btw-aangifte over 2022 geen aangifte meer doen via het oude ondernemersportaal. Kies daarom voor een andere manier van aangifte doen.

Btw-aangifte vanaf 2022

U kunt het oude ondernemersportaal vanaf 2022 niet meer gebruiken voor de btw-aangifte. Voor uw btw-aangiften over 2022 en daarna zijn er 3 manieren om aangifte te doen:

Let op!

Om in te loggen op Mijn Belastingdienst Zakelijk hebt u DigiD of eHerkenning niveau 3 nodig. Vraag eHerkenning snel aan.  eHerkenning aanvragen duurt enkele werkdagen. Omdat er veel aanvragen zijn, kan het wat langer duren voor u eHerkenning hebt. Neem voor uw aanvraag direct contact op met uw EH-leverancier.

Kies een nieuwe manier van aangifte doen

We raden u dringend aan om zo snel mogelijk over te stappen. Schaf administratiesoftware aan, schakel een fiscaal dienstverlener in of stap over op Mijn Belastingdienst Zakelijk.

Welke ondernemers kunnen niet overstappen?

Kunt u zich niet inschrijven in het Handelsregister van KVK? Dan kunt u het oude ondernemersportaal blijven gebruiken voor uw btw-aangifte. U kunt er trouwens ook voor kiezen om uw btw-aangifte te doen met administratiesoftware of via een fiscaal dienstverlener.

Meer informatie

Op belastingdienst.nl/overstappen, belastingdienst.nl/eherkenning of Zo doet u digitaal btw-aangifte vindt u meer informatie over zakendoen met de Belastingdienst en eHerkenning.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.