Belastingdienst actueel

Oude ondernemersportaal niet meer beschikbaar

07-04-2022

Ondernemers kunnen voor de btw-aangifte over 2022 geen aangifte meer doen via het oude ondernemersportaal. Kies daarom voor een andere manier van aangifte doen.

Btw-aangifte vanaf 2022

U kunt het oude ondernemersportaal vanaf 2022 niet meer gebruiken voor de btw-aangifte. Voor uw btw-aangiften over 2022 en daarna zijn er 3 manieren om aangifte te doen:

Let op!

Om in te loggen op Mijn Belastingdienst Zakelijk hebt u DigiD of eHerkenning niveau 3 nodig. Vraag eHerkenning snel aan.  eHerkenning aanvragen duurt enkele werkdagen. Omdat er veel aanvragen zijn, kan het wat langer duren voor u eHerkenning hebt. Neem voor uw aanvraag direct contact op met uw EH-leverancier.

Kies een nieuwe manier van aangifte doen

We raden u dringend aan om zo snel mogelijk over te stappen. Schaf administratiesoftware aan, schakel een fiscaal dienstverlener in of stap over op Mijn Belastingdienst Zakelijk.

Te laat eHerkenning aangevraagd?

Als u ruim voordat u aangifte moet doen eHerkenning aanvraagt, dan bent u op tijd en voorkomt u oponthoud en vertraging. Hebt u eHerkenning niet op tijd en bent u daardoor te laat met uw aangifte? Dan kunt u het beste bellen met de BelastingTelefoon: 0800 0543. U krijgt dan direct, maar alleen voor uw aangifte over het eerste kwartaal 2022, toegang tot het oude ondernemersportaal. Ook krijgt u binnen 10 dagen na het telefoongesprek een brief waarin we bevestigen dat deze toegang tijdelijk is. In de brief staat ook wat u kunt doen om over te stappen, zodat u uw volgende btw-aangifte op tijd kunt doen, via Mijn Belastingdienst Zakelijk, via administratiesoftware of via een fiscaal dienstverlener).

Welke ondernemers kunnen niet overstappen?

Kunt u zich niet inschrijven in het Handelsregister van KVK? Dan kunt u het oude ondernemersportaal blijven gebruiken voor uw btw-aangifte. U kunt er trouwens ook voor kiezen om uw btw-aangifte te doen met administratiesoftware of via een fiscaal dienstverlener.

Meer informatie

Op belastingdienst.nl/overstappen, belastingdienst.nl/eherkenning of Zo doet u digitaal btw-aangifte vindt u meer informatie over zakendoen met de Belastingdienst en eHerkenning.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.