Oude portaal sluit binnenkort: stap over vóór 1 juli 2024

17-06-2024

Belastingdienst actueel

Nieuws volgen via RSS

De Belastingdienst sluit op 1 juli 2024 definitief het oude portaal voor ondernemers. Alle ondernemers die het oude portaal nu nog gebruiken, moeten overstappen naar het nieuwe portaal Mijn Belastingdienst Zakelijk, boekhoudsoftware of een fiscaal dienstverlener.

Vanaf 1 juli 2024 kunt u geen belastingzaken meer regelen via het oude portaal. Ook sluiten wij op 1 juli 2024 de beveiligde plek op onze website waar ondernemers van buiten de Europese Unie (EU) btw-melding doen voor het EU-btw eenloketsysteem. U vindt de formulieren voor de btw-aangifte en opgaaf ICP, de teruggaaf dividendbelasting en de EU-btw-melding op Mijn Belastingdienst Zakelijk.

Vraag zo snel mogelijk uw nieuwe inlogmiddel aan

Op Mijn Belastingdienst Zakelijk logt u in met DigiD, eHerkenning of een Europees erkend inlogmiddel (European login). Hebt u een rechtsvorm die u niet kunt inschrijven of niet hoeft in te schrijven bij de Kamer van Koophandel (KVK)? Dan kunt u eHerkenning zonder KVK-nummer aanvragen.

Houdt u er rekening mee dat de leverancier van eHerkenning uw aanvraag moet controleren. En dat kost tijd. Vraag uw nieuwe inlogmiddel dus zo snel mogelijk aan. Zodra u uw inlogmiddel hebt, kunt u direct inloggen op Mijn Belastingdienst Zakelijk.

Meer informatie

Op belastingdienst.nl/overstappen vindt u de meest actuele informatie over overstappen naar Mijn Belastingdienst Zakelijk.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.