Belastingdienst actueel

Einde pilot inloggen met Idensys en iDIN

23-11-2018

Vanaf 24 november 2018 kunt u bij de Belastingdienst niet meer inloggen met Idensys en iDIN. Maakt u daarom vanaf dat moment weer gebruik van DigiD of e-Herkenning.

In 2016 startte de overheid een pilot met de inlogmiddelen Idensys en iDIN. Doel van de pilot was om te testen of deze middelen van private aanbieders veilig, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk zijn. Naast de Belastingdienst namen enkele zorgpartijen en gemeenten aan de pilot deel.

Op 31 december 2018 stopt de landelijke pilot. Om praktische redenen eindigt de pilot bij de Belastingdienst op 24 november 2018.

Veel ervaring opgedaan

Zowel Idensys als iDIN zijn de afgelopen jaren goed gebruikt en dit leverde de overheid veel kennis en ervaring op. Die kennis is belangrijk voor het uiteindelijke oordeel of de overheid ook private inlogmiddelen kan inzetten voor haar digitale dienstverlening. Dat is namelijk een van de onderdelen van de Wet digitale overheid, die de Tweede Kamer in 2019 behandelt. Is het oordeel positief, dan schrijft de overheid voor de levering van deze middelen een openbare aanbesteding uit.

Hebt u de afgelopen 3 jaar de pilot ondersteund door Idensys of iDIN te gebruiken voor het inloggen bij de Belastingdienst? Dan willen wij u daar enorm voor bedanken! Mede door uw bijdrage kunnen wij nu een stap voorwaarts zetten in de ontwikkeling van een veilige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke digitale dienstverlening.

DigiD en e-Herkenning

Vanaf 24 november 2018 is inloggen bij de Belastingdienst alleen weer mogelijk met DigiD en e-Herkenning. Meer informatie over deze middelen vindt u op:

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.