Belastingdienst actueel

Belastingdienst neemt adviezen Donner over

15-11-2019

Gisteren is het rapport van de commissie Donner over de fraudeaanpak bij kinderopvangtoeslag verschenen. Wij voeren het advies van de commissie uit en gaan de gedupeerde ouders in de 'CAF 11-zaak' compenseren. Ook andere ouders die denken dat zij op vergelijkbare wijze zijn behandeld, kunnen bellen met ons Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag, 0800 - 2 358 358 (gratis). We zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Wat is er fout gegaan?

Naar aanleiding van een grote fraudezaak zijn wij in 2013 gestart met het bestrijden van ‘oneigenlijk gebruik’ van toeslagen. Bij deze aanpak van fraude bij kinderopvangtoeslag hebben wij te hard opgetreden en is er veel fout gegaan.

Gezinnen zijn onterecht hun kinderopvangtoeslag kwijtgeraakt. Daardoor hebben zij materiële en immateriële schade geleden.

Advies commissie Donner opgevolgd

De commissie Donner heeft ons geadviseerd om de ouders die gedupeerd zijn te compenseren. De staatssecretaris van Financiën heeft dit advies overgenomen. Wij gaan de materiële en de immateriële schade compenseren. De ouders in de CAF 11-zaak zijn hierover in een brief geïnformeerd.

Vergelijkbare zaken

Wij hebben de afgelopen jaren vaker onderzoeken naar fraude gedaan. De Audit Dienst Rijk onderzoekt nu of er ouders zijn die ook gecompenseerd moeten worden omdat zij op dezelfde wijze gedupeerd zijn als ouders in de CAF 11-zaak.

Denkt u dat u ook gedupeerd bent door een onderzoek naar fraude? Neem dan contact met ons op via de BelastingTelefoon.

Zie ook


Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.