Hebt u een brief gekregen dat we te betalen toeslag gaan verrekenen?

15-08-2023

Toeslagen actueel

Nieuws volgen via RSS

Misschien vraagt u zich dan af hoe dat zit. We snappen dat het geen goed nieuws is als u opeens minder toeslag krijgt doordat wij gaan verrekenen.

Wat is verrekenen?

Hebt u te veel toeslag gekregen? Dit bedrag moet u dan aan ons terugbetalen. Doet u dat niet op tijd? Dan kijken wij of we het bedrag kunnen inhouden op toeslag die u nog krijgt. Dat heet verrekenen. U krijgt dan elke maand wat minder toeslag. Totdat u alles hebt terugbetaald.

Wij gaan eerst na of u genoeg geld overhoudt om van te leven

We berekenen daarvoor uw ‘beslagvrije voet’. Dit is het minimumbedrag waarop u recht hebt om van te leven. Houdt u niet genoeg geld over? Dan verrekenen we niet. Of niet alles. In de brief die u van ons hebt gekregen, leest u hoe hoog alle bedragen zijn en hoe wij die hebben uitgerekend.

We verrekenen minimaal 20 euro per maand. En het bedrag verdelen we over maximaal 24 maanden. Moet u aan het eind van het jaar nog een bedrag terugbetalen? Dan bekijken we uw situatie eerst opnieuw. En krijgt u een nieuwe brief van ons als wij verdergaan met verrekenen.

Controleer zelf goed of onze berekening van uw beslagvrij voet klopt

Misschien is uw situatie veranderd en hebben wij verkeerde gegevens gebruikt.

Klopt er iets niet? Of mist u iets? Dan kunt ons vragen om uw beslagvrije voet nog een keer te berekenen. Dat kan met het formulier Verzoek Herberekening van de beslagvrije voet.

Bel ons bij vragen of problemen

Hebt u bijvoorbeeld geldzorgen doordat wij verrekenen? Bel ons dan. We helpen u graag.

U kunt ook een persoonlijke betalingsregeling aanvragen. Wij berekenen dan of u een lager bedrag per maand mag terugbetalen.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.