Toeslagen kleurt steeds een beetje meer geel

26-10-2023

Toeslagen actueel

Nieuws volgen via RSS

De komende tijd zult u wat veranderingen zien in onze brieven en enveloppen, de app Kinderopvangtoeslag, op toeslagen.nl, in Mijn toeslagen en op de sociale media. Toeslagen krijgt namelijk een andere huisstijl. De grootste verandering is dat de rode kleur verdwijnt. In plaats daarvan komt de kleur donkergeel. Ook verandert ons logo een beetje. Toeslagen heet voortaan Dienst Toeslagen.

Waarom gaan we veranderen?

Sinds 1 januari 2021 is Toeslagen geen onderdeel meer van de Belastingdienst. Toeslagen valt nu direct onder het ministerie van Financiën en heet nu Dienst Toeslagen. Om dit duidelijk te maken, krijgt Dienst Toeslagen nu een frisse huisstijl.

Wanneer verandert onze huisstijl?

De komende tijd kleurt Dienst Toeslagen steeds een beetje meer geel. Dit gebeurt in stappen, omdat we niet alles in 1 keer kunnen aanpassen. Het kan dus zijn dat de app Kinderopvangtoeslag al geel is, maar Toeslagen.nl of Mijn toeslagen nog niet. Of dat u een brief krijgt met nog het oude logo. Schrik hier dan niet van. Twijfelt u of een bericht of brief echt van Dienst Toeslagen komt? Op de pagina Valse WhatsApp-berichten, sms-berichten, mails, apps, brieven of telefoontjes leest u hoe u dit kunt controleren.

Wat verandert er precies?

De komende tijd passen we alles in stappen aan. De kleuren donkergeel en paars komen in plaats van de kleur rood van Belastingdienst/Toeslagen.

  • De rode kleur verdwijnt. Onze kleuren worden donkergeel en paars:Afbeelding die de oude kleur rood en de nieuwe kleur geel weergeeft
  • De app Kinderopvangtoeslag wordt eind oktober geel:

Schermafbeelding van de overzichtspagina van de app Kinderopvangtoeslag met de nieuwe, gele huisstijlSchermafbeelding uit de app Kinderopvangtoeslag met de nieuwe, gele kleur

  • U kunt gele advertenties in bushokjes en op internet tegenkomen:

Voorbeeld van een abri met een campagne in de nieuwe kleuren van Dienst Toeslagen

  • Onze naam in het logo verandert van Toeslagen naar Dienst Toeslagen:

Logo van Dienst Toeslagen

Wat betekenen deze veranderingen voor u?

Misschien moet u even wennen aan de nieuwe kleuren. Maar behalve ons uiterlijk verandert er niets met uw toeslagen of de manier waarop u de website, Mijn toeslagen of de app gebruikt.

Volg ons nu ook op sociale media!

Vanaf nu kunt u ons ook vinden op verschillende socialemediakanalen. Hier informeren we u over toeslagen. U kunt ook vragen stellen over zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget.

U vindt ons op:

Meer nieuwsberichten

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.