Verleng uw modelovereenkomst: verlopen overeenkomsten worden verwijderd

01-07-2022

Belastingdienst actueel

Nieuws volgen via RSS

Op belastingdienst.nl staan modelovereenkomsten voor het werken met een opdrachtnemer buiten loondienst. De goedkeuring van veel van deze overeenkomsten is verlopen of verloopt binnenkort. Als de goedkeuring is verlopen hebt u geen zekerheid bij het afsluiten van zo’n overeenkomst. Daarom verwijderen wij deze overeenkomsten. Opdrachtgevers die een overeenkomst willen blijven gebruiken, kunnen verlenging aanvragen.

Vanaf 2015 kunnen opdrachtgevers en opdrachtnemers op basis van een goedgekeurde modelovereenkomst zekerheid krijgen voor het werken buiten loondienst via een goedgekeurde modelovereenkomst. Die goedkeuringen hebben meestal een geldigheidsduur van 5 jaar. Dat betekent dat veel goedkeuringen inmiddels zijn verlopen. Deze overeenkomsten gaan wij verwijderen.

Datum van verwijdering zichtbaar op de website

Op de downloadpagina van elke modelovereenkomst staat de geldigheidsdatum en wanneer wij de overeenkomst verwijderen. Modelovereenkomsten waarvan de goedkeuring nu al is verlopen verwijderen wij op 1 oktober 2022. Voor de andere overeenkomsten geldt dat wij deze 6 maanden na de geldigheidsdatum zullen verwijderen. Wij bewaren verwijderde overeenkomsten. Zodat er ook na verwijdering verlenging aangevraagd kan worden.

Verlenging aanvragen

Als u de opsteller bent van de overeenkomst, kunt u ons vragen de overeenkomst opnieuw te beoordelen en goed te keuren. Lees hoe u dit doet op Hoe verleng ik de goedkeuring van een modelovereenkomst?

Bent u alleen gebruiker van de overeenkomst? Vraag dan de opsteller van de modelovereenkomst om verlenging aan te vragen.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.