Belastingdienst actueel

Verlenging inlevertermijn bij hulp invullen van de aangifte inkomstenbelasting

07-05-2021

Door de coronamaatregelen is het voor veel mensen helaas niet mogelijk om hulp op locatie te krijgen bij het doen van belastingaangifte. Hierdoor kan misschien niet iedereen dit op tijd doen. Geldt dit voor u? En hebt u een DigiD-machtigingscode? Dan wordt de inlevertermijn van uw belastingaangifte verlengd tot 1 september 2021.

Jaarlijks maken veel mensen gebruik van hulp bij de aangifte. Onder andere bij de Belastingdienst zelf, of bij vakbonden, ouderenbonden en maatschappelijk dienstverleners. Mensen die deze hulp krijgen, hebben een DigiD-machtigingscode: een code die anderen machtigt om bijvoorbeeld aangifte te doen.

De hulp bij aangifte kon door de coronacrisis op veel plekken niet doorgaan. Hierdoor is het voor mensen die hier normaal gesproken gebruik van maken moeilijk om de aangifte (op tijd) te doen.

Automatische verlenging

Hebt u een DigiD-machtigingscode én hebt u nog geen aangifte gedaan? Dan krijgt u automatisch verlenging voor het doen van aangifte tot 1 september 2021. Dit geldt voor uw aangifte 2020 én uw aangifte 2019 als die nog niet is gedaan. U hoeft hiervoor zelf niets te doen.
Uw DigiD-machtigingscode blijft geldig. Die hoeft u niet opnieuw aan te vragen. In mei ontvangt u hierover nog een brief van ons.

Hebt u in april onterecht een brief met DigiD-machtigingscode van ons gekregen?

Het kan zijn dat u niets hebt aangevraagd en dat u door onze fout tóch een DigiD-machtigingscode hebt gekregen. U hebt dan ook een brief gekregen dat de inlevertermijn van uw belastingaangifte is verlengd tot 1 september 2021. Deze verlengde inlevertermijn geldt wel voor u, maar de DigiD-machtigingscode hoeft u niet te gebruiken.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.