Vertraging voorlopige en definitieve aanslagen inkomstenbelasting

13-07-2022

Belastingdienst actueel

Nieuws volgen via RSS

We proberen iedereen die voor 1 april aangifte heeft gedaan, voor 1 juli bericht te sturen over de afhandeling van hun aangifte. Er is vertraging ontstaan in het opleggen van een voorlopige of definitieve aanslag.

We hebben ruim 36.600 burgers die voor 1 april aangifte hebben gedaan, een brief gestuurd waarin we laten weten dat we meer tijd nodig hebben voor hun voorlopige en/of definitieve aanslag.

Geldt dat ook voor uw aangifte? Dan hebben we u hierover een brief gestuurd met kenmerk CAP/UCF/22/391. Dat we meer tijd nodig hebben, heeft inhoudelijk niets te maken met uw aangifte. We werken hard om de aangiften zo snel mogelijk te verwerken en vragen u om nog even af te wachten.

Hebt u tussen 1 april en 1 mei aangifte gedaan? Ook dan krijgt u niet binnen 3 maanden een bericht over uw aangifte. Ook voor u doen wij ons best om zo snel mogelijk een voorlopige of definitieve aanslag te sturen. Wij begrijpen dat u wilt weten waar u aan toe bent. En als u geld terug verwacht, wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk ontvangen.

Medewerkers van de BelastingTelefoon en webcare kunnen helaas niet voor u nagaan wanneer u een aanslag ontvangt. Wij verwerken zo snel mogelijk de ontvangen aangiften en vragen u te wachten op een bericht van ons.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.