1e termijn automatische incasso voorlopige aanslag 2021 wordt mogelijk niet geïncasseerd (opgelost)

gepubliceerd: 25-02-2021, 18:00

Hebt u ons gemachtigd om maandelijks automatisch een termijn te incasseren van uw bankrekening voor uw voorlopige aanslag inkomstenbelasting, Zorgverzekeringswet of vennootschapsbelasting over 2021? Het kan zijn dat uw 1e termijn niet wordt geïncasseerd op 26 februari 2021.

Dit jaar hebben veel mensen machtigingen afgegeven voor een maandelijkse automatische incasso voor hun voorlopige aanslag. Daardoor hebben wij niet alle machtigingen op tijd kunnen verwerken. Onze excuses voor het ongemak.

Automatische incasso voor motorrijtuigenbelasting

De verwerking van machtigingen voor een automatisch incasso voor de motorrijtuigenbelasting kan ook vertraging hebben opgelopen. Hebt u zo’n machtiging afgegeven en hebt u daarna toch een rekening gekregen voor de motorrijtuigenbelasting? Bij De verwerking van uw automatische incasso motorrijtuigenbelasting is mogelijk vertraagd leest u wat u dan kunt doen.

Voor wie?

 Iedereen voor wie het volgende geldt:

  • U hebt onlangs een voorlopige aanslag inkomstenbelasting, Zorgverzekeringswet of vennootschapsbelasting 2021 ontvangen.
  • U hebt ons daarna gemachtigd om maandelijks automatisch een termijn te incasseren van uw bankrekening.

Wat doen we voor u?

Wij zijn momenteel bezig om alle machtigingen in onze administratie op te nemen. Vanaf 30 maart 2021 incasseren we weer maandelijks. U krijgt voor die datum nog een brief van ons met meer informatie. 

Wat kunt u nog doen?

Als de 1e termijn van uw voorlopige aanslag niet is geïncasseerd voor 5 maart 2021, kunt u kiezen:

  • U doet niets, dan incasseren wij 2 termijnen op 30 maart.
  • Of u maakt zelf de termijn van februari aan ons over.
    Doe dat uiterlijk op vrijdag 19 maart 2021.
    Let op dat u het juiste betalingskenmerk gebruikt. Het betalingskenmerk en rekeningnummer vindt u op de voorlopige aanslag.
    Het termijnbedrag dat u moet overmaken, berekent u zo: deel het bedrag op de voorlopige aanslag door 11.

Hebt u machtigingen afgegeven voor meer dan 1 voorlopige aanslag?
Dan kunnen sommige machtigingen wel op tijd zijn verwerkt. Voor die machtigingen wordt de 1e termijn geïncasseerd op 26 februari.

Wilt u zelf de 1e termijn van een voorlopige aanslag alvast betalen? Controleer dan eerst goed of wij voor die voorlopige aanslag de 1e termijn wel of niet hebben geïncasseerd. U kunt dit zien op uw bankafschriften.

Update

 Opgelost

Meer informatie

Hebt u nog vragen? Bel dan de BelastingTelefoon: 0800 - 0543. Wij helpen u graag verder. 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.