Beslagvrije voet 2021 voor loonbeslag ouder dan 12 maanden nog niet opnieuw berekend (opgelost)

gepubliceerd: 20-07-2021, 10:15

Heeft uw werkgever of uitkeringsinstantie in 2020 én 2021 loon of uitkering ingehouden voor de Belastingdienst? Sinds 1 januari 2021 berekenen we de beslagvrije voet van beslag op loon of uitkering opnieuw. De nieuwe berekening geldt alleen voor beslagen die dan al 12 maanden lopen.

Om technische redenen hebben wij de nieuwe berekening nog niet kunnen maken. Het is daarom mogelijk dat er te veel, of juist te weinig loon of uitkering is ingehouden in de maanden januari, februari of maart 2021. Onze excuses hiervoor.

Vanaf april 2021 stoppen wij beslagen op loon en uitkering waarvan wij de beslagvrije voet niet op tijd opnieuw berekend hebben. Dit doen wij ondanks dat uw belastingschuld nog niet is afbetaald. Als dit voor u het geval is, sturen wij een brief naar u en de werkgever of uitkeringsinstantie met verdere uitleg.

Voor wie?

Iedereen waarvan te veel of te weinig loon of uitkering is ingehouden in de maanden januari, februari of maart 2021. Dit doordat wij niet tijdig de beslagvrije voet opnieuw berekend hebben. Dit geldt alleen voor loonbeslagen die al 12 maanden liepen in januari, februari of maart.

Wat doen we voor u?

  • We stoppen de inhouding op uw loon of uitkering vanaf april 2021 ondanks dat uw belastingschuld nog niet is afbetaald.
  • We sturen u en uw werkgever een excuusbrief en proberen telefonisch contact met u op te nemen.
  • We gaan uw beslagvrije voet opnieuw berekenen.
  • We controleren of we weer beslag op uw loon of uitkering kunnen leggen. Als dat kan, laten we dit eerst weten aan u, en uw werkgever of uitkeringsinstantie.
  • We betalen eventueel te veel ingehouden loon of uitkering terug aan uw werkgever of uitkeringsinstantie. Wij nemen dan per brief contact met u op. Als er te weinig loon of uitkering ingehouden is, doen we niets en hoeft u ook niets te doen.

Wat kunt u nog doen?

 U hoeft zelf niets te doen.

Update

 

Meer informatie

 Meer informatie over de beslagvrije voet leest u op www.belastingdienst.nl/beslagvrijevoet.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.