Regel uw betalingsregeling voor toeslagen bij voorkeur online (opgelost)

gepubliceerd: 14-01-2023, 11:30
update: 18-01-2023, 14:30

Hebt u een betalingsherinnering, aanmaning of dwangbevel in verband met het terugbetalen van toeslagen gekregen? En wilt u nu een persoonlijke betalingsregeling treffen? Regel dit dan bij voorkeur online. Hebt u een brief gekregen waarin staat dat u te veel toeslag hebt ontvangen en geld moet terugbetalen? In de brief staat hoe u dat moet doen. Lukt het niet om dit bedrag te betalen? Dan kunt u online een persoonlijke betalingsregeling aanvragen.

We verwachten dat het vanaf maandag 16 januari erg druk wordt bij de BelastingTelefoon. Dat komt omdat het systeem waarmee wij telefonische verzoeken voor betalingsregelingen verwerken, de afgelopen week een storing had. Daarom vragen wij u om het verzoek voor een betalingsregeling indien mogelijk online in te dienen. U doet dat met het formulier Verzoek persoonlijke betalingsregeling toeslagen.

U kunt ook een belafspraak maken met ons.

Hebt u een dwangbevel met daarop de datum 11-01-2023 of 13-01-2023 gehad? Belastingdienst en Dienst Toeslagen gaan uiteraard coulant om met de betalingstermijn die in de brief is vermeld. We bieden onze excuses aan voor de eventuele hinder die u ervaart bij het regelen van uw betalingsregeling.

Voor wie?

  • Als u een betalingsherinnering, aanmaning of dwangbevel voor het terugbetalen van toeslagen hebt gekregen en snel een betalingsregeling wil treffen.
  • Als u een brief hebt gekregen waarin staat dat u te veel toeslag hebt ontvangen en het lukt u niet om dit bedrag volgens de instructies van de brief terug te betalen.

Wat doen we voor u?

Wij bieden u de mogelijkheid het verzoek voor een betalingsregeling online te doen. Daarnaast zal de BelastingTelefoon vanaf maandag 16 januari telefonische verzoeken zoveel mogelijk proberen te verwerken. Maar dat kan door de verwachte drukte enige tijd in beslag nemen.

Wat kunt u nog doen?

Regel uw verzoek voor een betalingsregeling bij voorkeur online met het formulier Verzoek persoonlijke betalingsregeling toeslagen of dien op de pagina Persoonlijke betalingsregeling toeslagen (onderaan) een terugbelverzoek in.

Update

De storing in ons systeem is opgelost. Een betalingsregeling kunt u nog steeds bij online aanvragen. Komt u er niet uit? U kunt ons bellen, of een  belafspraak maken.

Meer informatie

Zie voor informatie over de betalingsregeling voor toeslagen de informatie op Persoonlijke betalingsregeling toeslagen.

Meer verstoringen vindt u in het Verstoringenoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.