Kinderopvangtoeslag 2019 voor aantal ouders verkeerd berekend (opgelost)

gepubliceerd: 26-04-2021, 15:15

Bij een klein aantal ouders hebben we een fout gemaakt bij de definitieve berekening van de kinderopvangtoeslag 2019. Per ongeluk zijn de opvanguren voor 1 of meerdere kinderen dubbel meegenomen bij deze berekening. Hierdoor is de toeslag van deze ouders te hoog vastgesteld. We gaan dit corrigeren. Ouders die te veel toeslag hebben gekregen, moeten dit terugbetalen. We vinden dit heel vervelend en bieden hiervoor onze excuses aan.

Het is alleen fout gegaan bij sommige ouders die een brief van ons hebben gekregen. In die brief staat dat we geen reactie hebben ontvangen op ons verzoek om een jaaropgave van de kinderopvang. Bij het vaststellen van de kinderopvangtoeslag 2019 zonder die jaaropgave hebben we een fout gemaakt. We hebben de opvanguren die we van opvangorganisaties zelf hebben gekregen, per ongeluk dubbel meegenomen.

Voor wie?

Ouders die een definitieve berekening hebben gekregen van de kinderopvangtoeslag 2019 waarin de opvanguren van 1 of meerdere kinderen dubbel zijn meegenomen. Deze berekening met de datum 3 mei hebben we al verstuurd naar uw Berichtenbox. U krijgt deze foutieve berekening binnenkort ook nog in uw brievenbus.

Wat doen we voor u?

U krijgt een nieuwe definitieve berekening van ons. Daarop ziet u hoeveel we te veel aan u hebben uitbetaald. U krijgt ook nog een brief met extra uitleg. We hebben ook telefonisch contact met u opgenomen.

Wat kunt u nog doen?

 Wacht op onze nieuwe berekening en betaal het te veel ontvangen bedrag terug.

Update

 Opgelost

Meer informatie

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.