Moet u onterecht toeslag terugbetalen omdat wij een verkeerd vermogen hebben gebruikt?

gepubliceerd: 15-07-2022, 18:15

Hebt u een brief gekregen waarin staat dat u over 2021 huurtoeslag of zorgtoeslag moet terugbetalen omdat uw vermogen te hoog is? In sommige gevallen klopt dat niet omdat we door een technische fout een verkeerd vermogen hebben gebruikt. Wij vinden dat erg vervelend en bieden daarvoor onze excuses aan.

We hebben het vermogen gebruikt uit uw aangifte inkomstenbelasting over 2021. Wat hierbij verkeerd is gegaan en wat u moet doen, hangt af van uw situatie.

Hebt u zelf aangifte gedaan? Er is dan iets misgegaan met het doorgeven van uw vermogen aan toeslagen. U hoeft niets te doen. Wij zullen de fout zo snel mogelijk voor u herstellen.

Heeft een intermediair aangifte voor u gedaan? Dan kan er ook iets misgegaan zijn bij het aanleveren van de aangiftegegevens. Vraag in dat geval of uw intermediair uw aangifte kan controleren. Misschien is het nodig uw aangifte aan te passen.

Voor wie?

Iedereen die een brief heeft gekregen over 2021 en onterecht huurtoeslag of zorgtoeslag moet terugbetalen omdat we het verkeerde vermogen hebben gebruikt.

Wat doen we voor u?

Wij gaan de fout zo snel mogelijk herstellen. U krijgt over een tijdje een nieuwe definitieve berekening van uw toeslag.

Wat kunt u nog doen?

Hebt u zelf aangifte gedaan? U hoeft niets te doen.

Heeft een intermediair aangifte voor u gedaan? Vraag uw intermediair om uw aangifte inkomstenbelasting over 2021 te controleren en zo nodig aan te passen.

Update

Meer informatie

Meer verstoringen vindt u in het Verstoringenoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.