Onjuiste brieven verstuurd waarin wij vroegen het inkomen door te geven

gepubliceerd: 22-12-2021, 10:30

Hebt u in augustus of september 2021 een brief van ons gekregen, met kenmerk INK BT21, waarin wij uw inkomen opnieuw hebben geschat en u vroegen dit te controleren? Dan hebben wij in deze brief misschien uw inkomen verkeerd geschat. In dat geval onze excuses.

We hebben gegevens van werkgevers en uitkeringsinstanties verkeerd verwerkt. Daardoor hebben we het inkomen over 2021 waarschijnlijk te hoog geschat. En kreeg u de brief met kenmerk INK BT21, waarin we uw inkomen opnieuw hebben geschat. In de brief vroegen we u dit te controleren en zelf het juiste inkomen aan ons door te geven. Het kan zijn dat we u dit ook telefonisch gevraagd hebben. 

Als u het door ons geschatte inkomen hebt doorgegeven, hebt u misschien te weinig toeslag gekregen in 2021. Dit inkomen hebben wij ook gebruikt voor de berekening van uw toeslagen voor 2022.

Voor wie?

Iedereen die in augustus of september 2021 een brief met kenmerk INK BT21 van ons heeft gekregen, waarin wij het inkomen opnieuw hebben geschat en vroegen dit te controleren en aan ons door te geven.

Wat doen we voor u?

Hebt u in augustus of september een brief met kenmerk INK BT21 gekregen, waarin wij uw inkomen verkeerd geschat hebben, dan krijgt u van ons een excuusbrief met uitleg.

Wat kunt u nog doen?

Controleer het inkomen voor 2021 en 2022 in Mijn Toeslagen en pas dit aan als het niet klopt. Hebt u hier hulp bij nodig? Gebruik dan de Rekenhulp toetsingsinkomen.

Update

 

Meer informatie

 Bel de BelastingTelefoon op 0800 – 0543.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.