Onterecht verstuurde brief over gegevens kinderopvangtoeslag (opgelost)

gepubliceerd: 08-12-2021, 10:15
update: 10-12-2021, 9:30

Hebt u op 30 november of 1 december 2021 een brief van ons gekregen met kenmerk KOT AT-3 BT21, waarin wij u vroegen om uw gegevens voor de kinderopvangtoeslag te controleren? Dan hebt u dit bericht misschien ten onrechte gekregen. In dat geval onze excuses.

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) geeft elke maand aan ons door wie er studeert. Deze informatie gebruiken wij om de kinderopvangtoeslag te berekenen. In sommige gevallen hebben wij de informatie van DUO verkeerd verwerkt. Daardoor hebben mensen die nog studeerden of een inburgeringscursus volgden, een onterechte brief van ons gekregen. Deze mensen sturen wij een brief met uitleg. Zij krijgen die brief uiterlijk in de week van 13 december. Zij hoeven zelf niets te doen en er zijn geen gevolgen voor de toeslag.

Voor wie?

Iedereen die ten onrechte op 30 november of 1 december 2021 een brief met kenmerk KOT AT-3 BT21 van ons heeft gekregen, waarin wij vroegen de gegevens voor de kinderopvangtoeslag te controleren.

Wat doen we voor u?

Hebt u de brief met kenmerk KOT AT-3 BT21 onterecht gekregen, dan krijgt u van ons een brief met uitleg.

Wat kunt u nog doen?

U hoeft niets te doen. En er zijn geen gevolgen voor uw toeslag. De informatie die wij van DUO kregen is hetzelfde als de informatie die we van u kregen. U kunt de brief dus negeren.

Update

 Opgelost

Meer informatie

Bel de BelastingTelefoon op 0800 – 0543.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.