Onterechte betaalverzuimboetes bij naheffingsaanslagen LH over tijdvak augustus (opgelost)

gepubliceerd: 28-10-2021, 19:00

Bent u een ondernemer en hebt u bijzonder uitstel van betaling voor Loonheffingen in verband met de coronacrisis? Wij hebben u ten onrechte in naheffingsaanslagen een betaalverzuimboete opgelegd voor augustus of de 9e vierwekenperiode 2021. U hoeft deze boete niet te betalen.

De aangifte Loonheffing over tijdvak augustus 2021 en de 9e vierwekenperiode 2021 valt onder bijzonder uitstel vanwege corona. Dat betekent dat ondernemers met bijzonder uitstel deze nu nog niet hoeven te betalen. Zij hoeven ook geen betaalverzuimboete te betalen. Door een fout in ons systeem zijn ten onrechte toch verzuimboetes opgelegd.

Wij vernietigen de boete, u hoeft niets te doen

Hebt u van ons over augustus of de 9e periode vierwekenperiode in een naheffingsaanslag voor Loonheffingen toch een betaalverzuimboete opgelegd gekregen, terwijl u uitstel van betaling hebt in verband met corona? Wij gaan deze boete vernietigen. U hoeft de boete niet te betalen en u hoeft geen bezwaar te maken. U ontvangt van ons een verminderingsbeschikking.

Onze excuses voor het ongemak.

Voor wie?

 Ondernemers met bijzonder uitstel vanwege corona, die een verzuimboete Loonheffingen hebben gekregen over augustus 2021 of de 9e vierwekenperiode 2021.

Wat doen we voor u?

 Wij vernietigen de boete

Wat kunt u nog doen?

 Niets. En u hoeft geen bezwaar te maken.

Update

 Opgelost 25-10-2021

Meer informatie

 Lees meer op: 'Betaalverzuimboetes en bijzonder uitstel van betaling'

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.