Ten onrechte verzonden naheffingsaanslag omzetbelasting 2e kwartaal of juni 2021

gepubliceerd: 26-08-2021, 17:24
update: 21-09-2021, 14:00

Hebt u vanwege een aangifteverzuim een naheffingsaanslag omzetbelasting over het 2e kwartaal 2021 of over juni 2021 ontvangen - met dagtekening 28 augustus 2021? Maar hebt u wel op tijd aangifte gedaan en daar een ontvangstbevestiging voor ontvangen? Dan hebben wij deze naheffingsaanslag misschien onterecht opgelegd.

Door een technisch probleem is er iets misgegaan met het verwerken van uw aangifte. Hiervoor ontvangt u op 22 september een excuusbrief. Wij verwerken uw btw-aangifte alsnog. Wij passen de naheffingsaanslag aan op basis van uw aangifte. Als wij nog vragen hebben over de aangifte, dan nemen wij telefonisch contact met u op.

Als u de naheffingsaanslag onterecht hebt ontvangen, vernietigen wij de boetes op de naheffingsaanslag. Dat wil zeggen dat u deze boetes niet hoeft te betalen.

Het vernietigen van de boetes gebeurt in 2 stappen:

  1. Eerst vernietigen wij de boete voor het niet of niet volledig betalen van uw btw-aangifte (betaalverzuimboete). Hierover krijgt u bericht van ons in een brief waarin wij u ook laten weten dat u minder btw hoeft te betalen. 
  2. Daarna vernietigen wij de boete voor het niet of niet op tijd btw-aangifte doen (aangifteverzuimboete). Hierover krijgt u nog een andere brief van ons. Deze brief ontvangt u mogelijk een aantal weken later dan de eerste. 

Omdat we de aangiften handmatig moeten verwerken, kan het nog enkele weken duren voordat u bericht krijgt. Als het langer duurt, zullen we in dit bericht daarover een update plaatsen. Onze excuses voor het ongemak.

Voor wie?

Voor degenen die vanwege een aangifteverzuim een naheffingsaanslag omzetbelasting over het 2e kwartaal 2021 of over juni 2021 hebben ontvangen met dagtekening 28 augustus 2021, maar wel op tijd aangifte hebben gedaan.

Wat doen we voor u?

Wij verwerken uw aangifte alsnog en sturen u daarover bericht. We houden u op de hoogte via dit bericht.

Ook krijgt u van ons een excuusbrief. 

Wat kunt u nog doen?

U hoeft niets te doen. U hoeft de naheffingsaanslag en de boetes ook niet te betalen. En geen bezwaar te maken.

Update

 -

Meer informatie

 -

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.