Aantal brieven 'Bezwaar vermogensrendementsheffing box3' aan fiscaal dienstverleners verkeerd geadresseerd (opgelost)

gepubliceerd: 19-08-2021, 18:15
update: 20-08-2021, 16:30

Bent u fiscaal dienstverlener, bijvoorbeeld belastingconsulent? En hebt u een brief gekregen met datum 14 augustus 2021 met een naam en burgerservicenummer van een persoon die geen klant van u is? Dan hebben wij een fout gemaakt. Onze excuses hiervoor.

Wij hebben onlangs brieven verstuurd aan fiscaal dienstverleners over het bezwaar vermogensrendementsheffing box 3 van hun klanten. Hierin staat dat het bezwaarschrift meeloopt in de massale bezwaarprocedure voor box 3. 

Bij het opstellen van de brieven is een fout gemaakt. Het koppelen van de burgerservicenummers aan beconnummers is niet goed gegaan. Hierdoor zijn er mogelijk gegevens van klanten waarvoor u niet de gemachtigde bent aan uw kantoor verzonden. Behalve naam en burgerservicenummer stonden er geen persoonsgegevens in de brief.

De fout valt onder het lekken van persoonsgegevens. Wij hebben deze fout daarom gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Voor wie?

Fiscaal dienstverleners die een brief 'Bezwaar vermogensrendementsheffing box3' kregen voor een persoon die niet hun klant is. Op deze brief staat de datum 14 augustus 2021.

Wat doen we voor u?

  • Wij hebben de fout gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.
  • Wij sturen u binnenkort een juiste brief en een algemene brief met meer informatie.
  • Wij sturen een excuusbrief naar de klanten van wie de persoonsgegevens gelekt zijn.

Wat kunt u nog doen?

 U kunt de verkeerde brief als niet verzonden beschouwen. Wij vragen u de brief te vernietigen.

Update

 Opgelost

Meer informatie

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.