Verkeerde datum in brief over schulden aan gedupeerde ouders en toeslagpartners (opgelost)

gepubliceerd: 02-11-2021, 14:00

Hebt u tussen eind april 2021 en oktober 2021 een brief over schulden voor gedupeerde ouders of een brief over schulden voor de toeslagpartner van een gedupeerde ouder van ons ontvangen met kenmerk UHT-ISGO of UHT-ITPS? In die brief stond dat de pauzeknop geldt voor schulden die u had vóór 12 februari 2021. Deze datum klopt niet voor iedereen die de brief gekregen heeft.

In deze brief had moeten staan dat de pauzeknop geldt voor de schulden die u had vóór de dag waarop u van ons het geld kreeg. Dus vóór de datum van uw uitbetaling. Private schulden die in verzuim zijn en voor de datum van uw uitbetaling zijn ontstaan, vallen dus onder de pauzeknop.

Misschien is door deze brief onduidelijkheid bij u of uw partner ontstaan. Onze excuses daarvoor.

Ook op onze website en in een persbericht van 2 maart 2021 stond 12 februari 2021 in plaats van de datum van uitbetaling. We hebben dit op belastingdienst.nl inmiddels veranderd.

Voor wie?

Iedereen die een brief over schulden heeft gekregen tussen eind april 2021 tot medio oktober 2021 met kenmerk UHT-ISGO of UHT-ITPS.

Wat doen we voor u?

We sturen u geen nieuwe brief. We hebben de informatie op onze website aangepast. Ook hebben we navraag gedaan bij grote schuldeisers. Zij voeren de wet goed uit.

Wat kunt u nog doen?

 U hoeft zelf niets te doen als de schuldeisers de juiste datum gebruiken. Mocht een schuldeiser dat niet doen, dan kunt u een beroep doen op wet (Artikel 49i lid 1 Awir) door te verwijzen naar onze website. De wet is leidend, niet de datum in de brief.

Update

 Opgelost

Meer informatie

Bel gratis ons Serviceteam gedupeerden kinderopvangtoeslag. En kijk op belastingdienst.nl voor de correcte informatie.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.