Educatie

Iedereen betaalt belasting. Maar waarom, hoeveel en op welke manier? En waar wordt dat geld aan uitgegeven?

Wat weten we eigenlijk van belastingen?

Om fiscaal bewustzijn te vergroten, ontwikkelt de Belastingdienst lesmateriaal, samen met instanties als de Vereniging van leraren in de economisch-maatschappelijke vakken (Vecon) en de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB), en het Ministerie van Financiën

Het lesmateriaal op deze pagina is bedoeld voor lessen op het voortgezet onderwijs.

Belasting betalen en terugkrijgen

Dat je belasting moet betalen, weet iedereen. Maar belasting terugkrijgen kan ook. Hoe dat precies zit, lees je in onderstaande lesbrieven.

Lesmateriaal Prinsjesdag

Het ministerie van Financiƫn maakt ieder jaar lesmateriaal voor basisscholen en middelbare scholen over onderwerpen rondom Prinsjesdag.

De miljoenennotaposter, die opgehangen kan worden in het klaslokaal, is ook interactief te gebruiken op het digibord. Bij de (interactieve) poster hoort een uitgebreide digitale docentenhandleiding met lessuggesties.

De digiles en de digitale quizzen gaan onder andere over de tradities van Prinsjesdag, de Miljoenennota en de Rijksbegroting.

Game: Oikonomia

In het spel 'Oikonomia' bepaal jij 10 jaar lang hoe het geld wordt besteed. Welke keuzes maak jij voor een gelukkige samenleving?

Hoes van spel Oikonomia

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.