Valse mail, valse brieven, valse telefoontjes, valse apps, valse WhatsApp-berichten

Geregeld worden valse e-mails en valse brieven verstuurd, en ook valse telefoontjes gepleegd. Er bestaan ook valse apps gevonden en er worden valse WhatsApp-berichten gestuurd. De afzender lijkt de Belastingdienst, maar is dat niet. Op deze pagina vindt u informatie over hoe u fraude kunt herkennen.

Direct naar: 

Fraudeurs willen bijna altijd dat u snel betaalt

Fraudeurs die contact met u leggen willen meestal geld - en wel zo snel mogelijk. Vaak gaat het over een zogenaamde betalingsachterstand die u bij de Belastingdienst zou hebben. En die betalingsachterstand moet u snel inlopen, omdat u anders extra kosten zou moeten betalen.

Twijfelt u of de Belastingdienst echt de afzender is van een e-mail, post of een telefoontje? Controleer voordat u betaalt of de afzender echt de Belastingdienst is. De Belastingdienst stuurt u nooit een bericht via WhatsApp.

Bankrekeningnummers van de Belastingdienst

Als u de Belastingdienst moet betalen, is dat altijd op een bankrekeningnummer. Dat nummer staat in de berichten die u van ons krijgt. Controleer voordat u geld overmaakt of het bankrekeningnummer een bankrekeningnummer is van de Belastingdienst.

De Belastingdienst gebruikt de volgende bankrekeningnummers:

 

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.