Meldingen van phishing mail, verdachte e-mail en valse e-mail

We krijgen regelmatig meldingen over valse e-mails. Daarover publiceren we nieuwsberichten. Hieronder staan deze berichten overzichtelijk bij elkaar. Zo weet u welke valse e-mails in omloop zijn geweest.

Let op!

Ga nooit in op verzoeken in valse e-mails en klik nooit op linkjes in deze berichten. Als wij met u e-mailen, vragen wij nooit om persoonlijke gegevens. Krijgt u een e-mail waarin dat toch gebeurt, dan is er sprake van phishing.

05-12-2019 - Valse e-mails over openstaande vordering

In deze valse e-mails staat dat u direct een openstaande vordering aan de Belastingdienst moet betalen. Open de berichten en bijlagen niet en verwijder ze meteen.

02-12-2019 - Valse e-mail over betaling factuur

Deze valse e-mail gaat over betaling van een digitale factuur. Het onderwerp is 'Belastingdienst'. In het bericht staat dat het bedrag van de factuur binnen 24 uur wordt geïncasseerd. Klik niet op de bijlage en verwijder de e-mail.

17-05-2019 - Valse e-mail over betalingsachterstand inkomstenbelasting 2018

In deze valse e-mail staat dat bij controle van de administratie is geconstateerd dat er een betalingsachterstand is ontstaan van uw belastingaangifte 2018. Het openstaande saldo is € 732,96. In de mail staat het logo van iDEAL, gevolgd door 'klik hier', daarna een regel dat u op 'kopen' moet klikken. En dat u bij uw bitcoinadres een serie tekens moet invullen. Ook wordt gedreigd met extra kosten en een aanmaningstraject volgens de Wet Incasso Kosten. Betaal niet en verwijder de e-mail.

Let op!

De Belastingdienst vraag u nooit om te betalen via bitcoins. Alle betalingen aan de Belastingdienst doet u aan een bankrekening van ING-bank.

 

 Direct naar: Meld valse e-mails, phishing e-mails.

 

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.