Meldingen van phishing mail, verdachte e-mail en valse e-mail

Wij krijgen regelmatig meldingen over e-mails die door ons lijken verzonden, maar dat niet zijn. Van die meldingen maken wij nieuwsberichten. Maar die nieuwsberichten halen we na enige tijd weg uit de rubriek: Nieuws. En zodra een nieuw bericht over phishing-mails verschijnt, halen we het eerder gepubliceerde nieuwsbericht weg. Hier kunt u de belangrijkste punten uit die oude nieuwsberichten lezen. Zo weet u welke valse e-mails in het verleden hebben bestaan. 

Direct naar: Meld valse e-mails, phishing e-mails.

Let op!

Ga nooit in op het verzoek in een vermoedelijk valse e-mail en klik nooit op een link in zo een e-mail.

De Belastingdienst gebruikt in bepaalde gevallen e-mail. Maar in een e-mail vragen wij u nooit om persoonlijke gegevens. Krijgt u een e-mail waarin dat toch gebeurt, dan is er sprake van phishing.

Hieronder staan eerdere berichten over phishing / valse e-mails:

20-06-2018 Valse e-mail in omloop over foutieve belastingteruggave 2017

Er is een valse e-mail in omloop, met als onderwerp 'Foutief belastingteruggave 2017'. In de e-mail staat dat u in december 2017 ten onrechte op uw rekening een belastingteruggave 2017 hebt gekregen. Het geld dat u gekregen zou hebben, was voor iemand anders bedoeld. U wordt verzocht om het bedrag van € 297,95 te retourneren. Betaal niet! Want dit is geen e-mail van de Belastingdienst. We vragen nooit via e-mail om betalingen te doen. Maak geen geld over, maar verwijder de e-mail.

16-05-2018 – Valse e-mail in omloop met vraag betalingsachterstand inkomstenbelasting 2017

Momenteel is een valse e-mail in omloop. In de e-mail staat dat bij controle van de administratie is geconstateerd dat er een betalingsachterstand is ontstaan van uw belastingaangifte 2017. Het openstaande saldo is € 732,96.

In de mail staat het logo van IDEAL, gevolgd door 'klik hier', daarna een regel dat u op "kopen" moet klikken. En dat u bij uw bitcoinadres invult: een serie tekens die beginnen met 14USQYPGE... enzovoorts.
En verder dreigt de valse afzender met extra kosten en een verder aanmaningstraject volgens de Wet Incasso Kosten.

Dit is een valse e-mail. Betaal niet!

Let op!

De Belastingdienst vraag u nooit om te betalen via bitcoins.

Alle betalingen aan de Belastingdienst doet u aan een bankrekening van ING-bank.

<einde pagina>

 

 

 

 

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.