Meldingen van phishing mail, verdachte e-mail en valse e-mail

Wij krijgen regelmatig meldingen over e-mails die door ons lijken verzonden, maar dat niet zijn. Van die meldingen maken wij nieuwsberichten. Maar die nieuwsberichten halen we na enige tijd weg uit de rubriek: Nieuws. En zodra een nieuw bericht over phishing-mails verschijnt, halen we het eerder gepubliceerde nieuwsbericht weg. Hier kunt u de belangrijkste punten uit die oude nieuwsberichten lezen. Zo weet u welke valse e-mails in het verleden hebben bestaan. 

Direct naar: Meld valse e-mails, phishing e-mails.

Let op!

Ga nooit in op het verzoek in een vermoedelijk valse e-mail en klik nooit op een link in zo een e-mail.

De Belastingdienst gebruikt in bepaalde gevallen e-mail. Maar in een e-mail vragen wij u nooit om persoonlijke gegevens. Krijgt u een e-mail waarin dat toch gebeurt, dan is er sprake van phishing.

Hieronder staan eerdere berichten over phishing / valse e-mails:

28-08-2019 - Valse sms in omloop over betaling van een schuld

Momenteel is een valse sms in omloop. In de sms staat dat u een schuld hebt en dat u het bedrag kunt betalen door op een link in de sms te drukken. Druk niet op de link, maar verwijder de sms meteen.

In de sms staat dat u meerdere herinneringen hebt gehad om de schuld te betalen. En dat u het bedrag van de schuld kunt overmaken door op een link in de sms te drukken. Verder dreigt de sms met inbeslagname als u niet betaalt.

Druk niet op de link, maar verwijder de sms meteen.

17-05-2019 – Valse e-mail in omloop met vraag betalingsachterstand inkomstenbelasting 2018

Momenteel is een valse e-mail in omloop. In de e-mail staat dat bij controle van de administratie is geconstateerd dat er een betalingsachterstand is ontstaan van uw belastingaangifte 2018. Het openstaande saldo is € 732,96.

In de mail staat het logo van iDEAL, gevolgd door 'klik hier', daarna een regel dat u op "kopen" moet klikken. En dat u bij "uw bitcoinadres" invult: een serie tekens die begint met "1*****************P". 
En verder dreigt de valse afzender met extra kosten en een verder aanmaningstraject volgens de Wet Incasso Kosten.

Dit is een valse e-mail. Betaal niet!

22-11-2018 Valse e-mail in omloop over betalingsachterstand 2016-2017

Er is een valse e-mail in omloop, waarin staat dat u een betalingsachterstand over 2016 of 2017 zou hebben. Betaal niet! Dit zijn geen mails van de Belastingdienst. Verwijder ze direct. Er zijn 2 varianten in omloop. In de ene wordt u gevraagd om € 65,70 over te maken, in de andere wordt een bedrag van € 459,70 genoemd. Ook wordt er voor het overmaken een rekeningnummer genoemd dat niet van de Belastingdienst is. Betaal daarom niet. We vragen nooit via e-mail om betalingen te doen.

20-06-2018 Valse e-mail in omloop over foutieve belastingteruggave 2017

Er is een valse e-mail in omloop, met als onderwerp 'Foutief belastingteruggave 2017'. In de e-mail staat dat u in december 2017 ten onrechte op uw rekening een belastingteruggave 2017 hebt gekregen. Het geld dat u gekregen zou hebben, was voor iemand anders bedoeld. U wordt verzocht om het bedrag van € 297,95 te retourneren. Betaal niet! Want dit is geen e-mail van de Belastingdienst. We vragen nooit via e-mail om betalingen te doen. Maak geen geld over, maar verwijder de e-mail.

16-05-2018 – Valse e-mail in omloop met vraag betalingsachterstand inkomstenbelasting 2017

Momenteel is een valse e-mail in omloop. In de e-mail staat dat bij controle van de administratie is geconstateerd dat er een betalingsachterstand is ontstaan van uw belastingaangifte 2017. Het openstaande saldo is € 732,96.

In de mail staat het logo van iDEAL, gevolgd door 'klik hier', daarna een regel dat u op "kopen" moet klikken. En dat u bij uw bitcoinadres invult: een serie tekens die begint met '14USQYPGE'... enzovoorts.
En verder dreigt de valse afzender met extra kosten en een verder aanmaningstraject volgens de Wet Incasso Kosten.

Dit is een valse e-mail. Betaal niet!

Let op!

De Belastingdienst vraag u nooit om te betalen via bitcoins.

Alle betalingen aan de Belastingdienst doet u aan een bankrekening van ING-bank.

 

 

 

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.