Meld verdachte en valse sms-berichten

De Belastingdienst stuurt nooit berichten via sms met een betaalverzoek. Hebt u een valse sms gekregen uit naam van de Belastingdienst? Reageer daar niet op en verwijder het bericht.

U kunt ons helpen door valse sms-berichten aan ons door te geven via valse-email@belastingdienst.nl (gebruik dit e-mailadres alleen voor dit soort meldingen). Vermeld zo veel mogelijk gegevens over het bericht, zoals: 

  • het telefoonnummer van de afzender
  • het bankrekeningnummer waarop u moet betalen
  • een website of URL die de afzender noemt
  • een screen shot van het bericht

Eerdere meldingen van valse sms-berichten

2 maart 2020 - Valse sms'jes over betalingsachterstand

In deze valse sms staat dat u een betalingsachterstand hebt en op een link moet klikken. Klik niet op de link, maar verwijder het bericht meteen.

05 december 2019  - Valse sms'jes over openstaande vordering

In deze valse berichten staat dat u direct een openstaande vordering aan de Belastingdienst moet betalen. Open de sms'jes niet en verwijder ze.

28 augustus 2019 - Valse sms over betaling van een schuld

In deze valse sms staat dat u een schuld hebt en betalingsherinneringen hebt gekregen.
Er staat ook dat u kunt betalen door op een link in de sms te klikken. Verder wordt gedreigd met inbeslagname als u niet betaalt. Klik niet op de link en verwijder de sms.

28 augustus 2019 - Valse sms over betaling van een schuld

In deze valse sms staat dat u een schuld hebt en het bedrag kunt betalen door op een link in de sms te drukken. In de sms staat ook dat u herinneringen hebt gehad om de schuld te betalen. En dat u het bedrag van de schuld kunt overmaken door op een link in de sms te drukken. Verder dreigen de fraudeurs met inbeslagname als u niet betaalt. Druk niet op de link en verwijder de sms.

 

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.