Meld verdachte brieven, valse brieven, phishing-brieven

Zo nu en dan worden brieven verspreid waarin de naam van de Belastingdienst wordt misbruikt. Die brieven komen niet van de Belastingdienst. We noemen dat valse brieven of nepbrieven.

Meld verdachte brief, nepbrief, valse brief of phishing-brief

Hebt u een brief ontvangen waarvan u vermoedt dat die niet van de Belastingdienst komt, terwijl dat wel zo lijkt? Scan de brief en stuur de brief door naar het mailadres: 
valse-email@belastingdienst.nl (alleen gebruiken voor dit soort meldingen).

Hoe sneller u meldt, hoe sneller wij uw signaal kunnen oppakken en als dat kan, maatregelen kunnen treffen.

Hebt u geen scanner? En kan niemand u daarmee helpen? Stuur de originele verdachte brief naar:
Belastingdienst/Security Operations Center
Postbus 9050
7300 GM  Apeldoorn

Hebt u ook gelezen, de pagina: Valse mail, valse brieven, valse telefoontjes, valse apps?

Eerdere valse brieven

28 maart 2018: Nepbrief, die lijkt verzonden door Belastingdienst/Toeslagen
Er is een nepbrief in omloop, die lijkt te komen van Belastingdienst/Toeslagen. De brief heeft rechtsboven als kopje: Mededeling Zorgtoeslag. In die brief staat dat uw toeslag over 2015 opnieuw is berekend, en dat u € 52 moet terugbetalen. In de brief staat een bankrekeningnummer dat niet van Belastingdienst/Toeslagen is. De Nederlandse Belastingdienst doet alleen bankzaken bij ING Bank. Staat er in een bankrekeningnummer waaraan u zou moeten betalen andere letters dan INGB? Dan weet u zeker dat dat geen rekeningnummer van de Belastingdienst is.
Betaal niet! Het is een nepbrief.

23 februari 2016: Nepbrieven CJIB en Belastingdienst
Er zijn nu ook valse brieven verspreid waarin de namen van de Belastingdienst en het CJIB worden misbruikt. Net als in de valse e-mails wordt in de brief  gesproken over een ‘betalingsachterstand die is ontstaan van uw belastingaangifte’. Volgens de brief heeft de ontvanger nog een openstaand saldo van € 40,-. Dit bedrag moet binnen tien dagen worden betaald. Gebeurt dat niet, dan wordt een aanmaningstraject gestart en worden de kosten verhoogd. Betaal niet! Dit is een nepbrief.

 

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.