Meldingen van phishing mail, verdachte en valse e-mail

We krijgen regelmatig meldingen over valse e-mails. Daarover publiceren we nieuwsberichten. Hieronder staan deze berichten overzichtelijk bij elkaar. Zo weet u welke valse e-mails in omloop zijn geweest.

Let op!

Ga nooit in op verzoeken in valse e-mails en klik nooit op linkjes in deze berichten. Als wij met u e-mailen, vragen wij nooit om persoonlijke gegevens. Krijgt u een e-mail waarin dat toch gebeurt, dan is er sprake van phishing.

18-10-2020 - Aanmaningen van Belastingdienst.info in Berichtenbox op MijnOverheid

De Berichtenbox op MijnOverheid is uw persoonlijke digitale brievenbus voor post van de overheid. Het kan zijn dat in uw Berichtenbox een melding staat van een aanmaning, met als afzender belastingdienst.info. Bij het klikken op de link in het bericht wordt u doorverwezen naar een betaalverzoek. 

Dit is géén bericht van de Belastingdienst. Klik niet op de link en verwijder dit bericht meteen.

01-05-2020 - Valse e-mails over openstaande vordering

In deze valse e-mails staat dat de Belastingdienst nog geen bedrag heeft mogen ontvangen van uw Belastingaangifte 2019. In het bericht staat dat de gerechtsdeurwaarder in mei over zal gaan tot conservatoir beslag. En dat u de beslagprocedure kunt voorkomen door direct het openstaande bedrag te voldoen via de knop onderaan de mail.

Klik niet op de knop en verwijder de e-mail meteen.

Let op!

De Belastingdienst vraag u nooit om te betalen via bitcoins. Alle betalingen aan de Belastingdienst doet u aan een bankrekening van ING-bank.

 

 Direct naar: Meld valse e-mails, phishing e-mails.

 

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.