Hoe werkt de inkeerregeling - vrijwillige verbetering

Soms kunt u uw aangifte nog verbeteren.
Particulieren: Ga daarvoor naar: Mijn Belastingdienst
Bedrijven: Ga daarvoor naar: Inloggen ondernemers

Gaat wijzigen niet meer?
Gebruik dan het formulier Melding vrijwillige verbetering.

Verdere procedure na gebruik van het formulier

U krijgt van ons een brief met het verzoek al uw inkomsten en vermogensgegevens (bijvoorbeeld bankstukken of een overzicht van een boedelverdeling) op te sturen en een overzicht te maken van het verloop van uw banksaldo's. U moet een toelichting geven op grotere opnamen en stortingen. Wij sturen u een ontvangstbevestiging na ontvangst van uw formulier.

Met deze gegevens maken wij een berekening van de belasting die u moet betalen. En we berekenen de rente die u moet betalen omdat u te laat betaalt. Deze berekening leggen wij aan u voor met een vaststellingsovereenkomst. In deze overeenkomst staan de afspraken over de te betalen belasting en rente.

Als u na verloop van 2 jaar vrijwillig verbetert, of als u inkomen uit sparen beleggen in het buitenland alsnog opgeeft, bevat de overeenkomst ook afspraken over de boete. Hebt u nog vragen of opmerkingen over de vaststellingsovereenkomst, dan lichten wij deze overeenkomst in een gesprek toe. Gaat u akkoord met de berekening? Dan tekent u de overeenkomst. U krijgt kort daarna de aanslag(en).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.