Aangifte bpm en verzoek teruggaaf bpm (buitenlands kenteken)

Downloaden

Het PDF-bestand kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden bij Adobe. De Belastingdienst is niet verantwoordelijk voor installatie en gebruik van de reader.

Huurt of leaset u een motorrijtuig met een buitenlands kenteken en de huur-of leaseperiode is maximaal 4 jaar? Dan moet u belasting van personenauto’s en motorrijwielen (bpm) betalen als u dit motorrijtuig in Nederland wilt gebruiken.

Met het formulier Aangifte/Verzoek teruggaaf bpm doet u de aangifte en het verzoek om teruggaaf bpm in 1 keer. U gebruikt dit formulier als u een motorrijtuig met een buitenlands kenteken huurt of leaset. Hoeveel bpm u betaalt, rekent u uit met het formulier Berekening bpm bij de aangifte en melding bpm Meer informatie over de achtergronden van het aangeven van bpm en het invullen van het aangifteformulier en de bijbehorende bijlage leest u in de Toelichting aangifte, melding en berekening bpm

Invulinstructie

Vul de aangifte bpm in op uw computer. Hiervoor hebt u Adobe Reader 9.0 of hoger nodig. Daarna:

  • druk het formulier af
  • onderteken het formulier
  • neem het formulier mee naar het aangiftepunt

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.