Aanvragen gebruikersnaam en wachtwoord

Formulier online invullen en versturen

Bent u een (kwalificerend) buitenlands belastingplichtige en wilt u online aangifte doen? Dan hebt u daarvoor een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Gebruik het formulier ‘Aanvragen gebruikersnaam en wachtwoord’ om een gebruikersnaam en wachtwoord aan te vragen.

Hebt u al eerder online aangifte gedaan en een gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen? Dan hebt u dit formulier niet nodig. U kunt uw eerder ontvangen gebruikersnaam en wachtwoord opnieuw gebruiken om online aangifte te doen. Bent u uw gebruikersnaam en wachtwoord kwijt? Bel dan de BelastingTelefoon Buitenland.

Hoe werkt het?

  • Als u het formulier hebt ingevuld en verstuurd, sturen wij u 2 brieven: 1 met uw gebruikersnaam en 1 met uw wachtwoord.
  • U ontvangt de brieven op het adres dat bij ons bekend is.
  • Na ontvangst van uw gebruikersnaam en wachtwoord kunt u online aangifte doen.

Let op!

U krijgt uw gebruikersnaam en wachtwoord binnen 10 werkdagen (exclusief de duur van de internationale postbezorging) nadat u ze hebt aangevraagd.

Let op!

Hebt u een gebruikersnaam aangevraagd, maar niet ontvangen? Vraag deze niet opnieuw aan, maar bel dan de BelastingTelefoon Buitenland.

DigiD

Hebt u een DigiD? Dan kunt u die gebruiken om online aangifte te doen. U hoeft dan geen gebruikersnaam en wachtwoord aan te vragen.

Vragen over het invullen?

Hebt u vragen bij het invullen van dit formulier, klik dan op het vraagtekentje. Daar vindt u meer informatie over de vraag die u moet beantwoorden.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.