Aanvragen gebruikersnaam en wachtwoord

Formulier online invullen en versturen

Bent u een (kwalificerend) buitenlands belastingplichtige en wilt u online aangifte doen? Dan hebt u daarvoor een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Gebruik het formulier ‘Aanvragen gebruikersnaam en wachtwoord’ om een gebruikersnaam en wachtwoord aan te vragen.

Hebt u al eerder online aangifte gedaan en een gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen? Dan hebt u dit formulier niet nodig. U kunt uw eerder ontvangen gebruikersnaam en wachtwoord opnieuw gebruiken om online aangifte te doen. Bent u uw gebruikersnaam en wachtwoord kwijt? Bel dan de BelastingTelefoon Buitenland.

Hoe werkt het?

  • Als u het formulier hebt ingevuld en verstuurd, sturen wij u 2 brieven: 1 met uw gebruikersnaam en 1 met uw wachtwoord.
  • U ontvangt de brieven op het adres dat bij ons bekend is.
  • Na ontvangst van uw gebruikersnaam en wachtwoord kunt u online aangifte doen.

Let op!

U krijgt uw gebruikersnaam en wachtwoord binnen 10 werkdagen (exclusief de duur van de internationale postbezorging) nadat u ze hebt aangevraagd.

Let op!

Hebt u een gebruikersnaam aangevraagd, maar niet ontvangen? Vraag deze niet opnieuw aan, maar bel dan de BelastingTelefoon Buitenland.

DigiD

Hebt u een DigiD? Dan kunt u die gebruiken om online aangifte te doen. U hoeft dan geen gebruikersnaam en wachtwoord aan te vragen.

Inloggen met een Europees erkend inlogmiddel (eIDAS)

Met een Europees erkend inlogmiddel (eIDAS) kunnen Europese bedrijven en burgers online zaken regelen met de overheid. Op dit moment zijn inlogmiddelen uit een aantal landen Europees goedgekeurd. Wilt u meer informatie over eIDAS? Of wilt u weten voor welke landen de inlogmiddelen zijn goedgekeurd? Kijk dan op Rijksoverheid.nl.

Vragen over het invullen?

Hebt u vragen bij het invullen van dit formulier, klik dan op het vraagtekentje. Daar vindt u meer informatie over de vraag die u moet beantwoorden.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.