Aanvraag AEO (Authorised Economic Operator)

Downloaden

Het PDF-bestand kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden bij Adobe. De Belastingdienst is niet verantwoordelijk voor installatie en gebruik van de reader.

Met dit formulier vraagt u een AEO-vergunning (Authorised Economic Operator) aan. Gebruik het formulier alleen als u een eenmanszaak hebt. Gaat het niet om een eenmanszaak? Vraag de AEO-vergunning dan aan in het EU-Customs Trader Portal

Met de AEO-vergunning hebt u de status van Authorised Economic Operator (geautoriseerde marktdeelnemer). Als geautoriseerde marktdeelnemer komt u in aanmerking voor faciliteiten op het gebied van veiligheidsgerelateerde douanecontroles en/of voor in de douanewetgeving vastgelegde vereenvoudigingen.

Bij dit aanvraagformulier moet u ook de volgende documenten indienen:

Invulinstructie

Vul dit formulier in op uw computer. Hiervoor hebt u  Adobe Reader 9.0 of hoger nodig. Daarna:

  • Druk het formulier af.
  • Onderteken het formulier.
  • Stuur het formulier naar het adres dat in het formulier staat vermeld.

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.