Informatieformulier Afkoop of omzetting van pensioen in eigen beheer

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden bij Adobe. De Belastingdienst is niet verantwoordelijk voor installatie en gebruik van de reader.

Vanaf 1 april 2017 zijn de maatregelen voor het uitfaseren van pensioen in eigen beheer van kracht. Dat betekent dat het met ingang van 1 juli 2017 niet langer mogelijk is pensioen in eigen beheer op te bouwen. Als u ervoor kiest om de fiscale balanswaarde af te kopen of om te zetten in een oudedagsverplichting, dan moet u dat aan ons doorgeven. Dat doet u met dit formulier.

Invulinstructie

U kunt dit formulier op uw computer invullen. Hiervoor hebt u Adobe Reader versie 9.0 of hoger nodig. Daarna moet u het formulier afdrukken, ondertekenen en versturen. U krijgt van ons binnen een maand een ontvangstbevestiging.

Retouradres

Stuur het ingevulde en ondertekende formulier naar het adres dat in het formulier staat.

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen. 

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.