Opgaaf wereldinkomen 2016

Downloaden

Het PDF-bestand kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden bij Adobe. De Belastingdienst is niet verantwoordelijk voor installatie en gebruik van de reader.

Met het formulier 'Opgaaf wereldinkomen 2016' doet u opgaaf van uw wereldinkomen omdat u of uw partner in 2016 een toeslag ontving, bijvoorbeeld zorgtoeslag of kinderopvangtoeslag. Of omdat u of een gezinslid buiten Nederland woonde en een buitenlandbijdrage Zvw betaalde aan het Zorginstituut Nederland. De hoogte van uw toeslag of bijdrage wordt vastgesteld op basis van het totaal van uw Nederlandse en niet-Nederlandse inkomen.

Let op!

Dit formulier kunt u alleen gebruiken als u van ons al een 'Opgaaf wereldinkomen 2016' hebt gehad, maar dat formulier bent kwijtgeraakt.

Invulinstructie

Vul de Opgaaf wereldinkomen in op uw computer. Hiervoor hebt u Adobe Reader versie 9.0 nodig . Daarna:

 • druk het formulier af
 • onderteken het formulier
 • stuur het formulier op naar:

  Belastingdienst
  Postbus 2546
  6401 DA Heerlen
  Nederland

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan als' (deze term kan per browser anders zijn).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.