Taxi & OV - Doorschuifregeling taxi- en openbaar vervoer

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden bij Adobe. De Belastingdienst is niet verantwoordelijk voor installatie en gebruik van de reader.

U kunt met dit formulier verzoeken om toepassing van de doorschuifregeling van de Belasting van personenauto’s en motorrijwielen (bpm), bij de (ver)koop van een personenauto waarmee de koper/nieuwe kentekenhouder, geheel of nagenoeg geheel taxivervoer of openbaar vervoer gaat verrichten, net als de verkoper/vorige kentekenhouder. De verkoper heeft destijds voor deze auto de bpm teruggevraagd (of ook gebruik gemaakt van de doorschuifregeling). De koper treedt door middel van de doorschuifregeling in zijn plaats. Dit betekent dat de verkoper geen aangifte hoeft te doen en geen (deel van de) bpm moet terugbetalen. De koper krijgt geen bpm terug. De voorwaarden voor de doorschuifregeling zijn in de toelichting opgenomen.

Invulinstructie

U kunt dit formulier op uw computer invullen. Hiervoor hebt u Adobe Reader 9.0 of hoger nodig. Daarna moet u het formulier afdrukken, ondertekenen en versturen

Retouradres

Stuur het ingevulde en ondertekende formulier naar:

Belastingdienst
Postbus 11
6400 AA Heerlen

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.