Aanvraag Vergunning voor de vereenvoudiging van de bepaling van bedragen die deel uitmaken van de douanewaarde van goederen

Downloaden

Het PDF-bestand kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden bij Adobe. De Belastingdienst is niet verantwoordelijk voor installatie en gebruik van de reader.

Met dit formulier vraagt u een vergunning aan voor de vereenvoudiging van de bepaling van bedragen die deel uitmaken van de douanewaarde van goederen.

Met deze vergunning mag u voor het vaststellen van de douanewaarde bedragen bepalen als die bedragen niet meetbaar zijn op de datum waarop de douaneaangifte is aanvaard, volgens Verordening nr. 952/2013 (DWU), artikel 73. Hiervoor gelden specifieke eisen. Het gaat om bedragen die onderdeel moeten zijn van de douanewaarde volgens Verordening nr. 952/2013 (DWU), artikel 70 lid 2, 71 en 72. 

Let op!

Dit formulier gebruikt u alleen als u een eenmanszaak hebt. Is dat niet het geval? Dan vraagt u een 'Vergunning voor de vereenvoudiging van de bepaling van bedragen die deel uitmaken van de douanewaarde van goederen' aan via het EU Trader Portal.


Lees ook de toelichting en algemene voorwaarden bij deze vergunning.

Invulinstructie

Vul dit formulier in op uw computer. Hiervoor hebt u Adobe Reader 9.0 of hoger nodig. Daarna:

  • Druk het formulier af.
  • Onderteken het formulier.
  • Stuur het formulier naar het adres dat in het formulier staat vermeld.

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.