Bereken uw motorrijtuigenbelasting

Als een motorrijtuig (personenauto, bestelauto, vrachtauto, motorrijwiel of autobus) op uw naam staat, moet u motorrijtuigenbelasting betalen. 

Motorrijtuigenbelasting berekenen

Hoeveel motorrijtuigenbelasting u moet betalen, hangt af van een aantal factoren. Wilt u berekenen hoeveel motorrijtuigenbelasting u moet betalen, dan kunt u gebruikmaken van de rekenhulp voor motorrijtuigenbelasting. Beantwoord de vragen in deze rekenhulp en klik op 'Bereken'. Is een vraag niet duidelijk? Klik dan op het vraagteken voor meer informatie.

Hoe hoog de motorrijtuigenbelasting is voor uw vrachtauto, kunt u opzoeken in de tabel voor motorrijtuigenbelasting voor vrachtauto's.

CO2

Hebt u een personenauto met een CO2-uitstoot van 0 gram per kilometer, dan betaalt u geen motorrijtuigenbelasting.

Hebt u een personenauto met een CO2-uitstoot van 1 tot en met 50 gram per kilometer? Dan geldt een halftarief. Dit betekent dat u de helft van het tarief voor een gewone personenauto betaalt.

Kentekencard: verandering aanduiding gewichtsklasse

U krijgt bij aankoop van een nieuw of gebruikt motorrijtuig een kentekencard (de kentekencard vervangt het papieren kentekenbewijs). Is op uw kentekencard het gewicht in de rubriek ‘Massa rijklaar’ ingevuld? Trek dan daarvan 100 kg af om de gewichtsklasse te bepalen. Meer informatie over de kentekencard vindt u op de site van de RDW.

Motorrijtuigenbelasting betalen

U kunt uw motorrijtuigenbelasting op 2 manieren betalen:

  • via een automatische incasso
    Als u een machtigingsformulier invult, schrijven wij elke maand de motorrijtuigenbelasting automatisch van uw rekening af.
  • met een acceptgiro

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.