Betalingsregeling naheffingsaanslag motorrijtuigenbelasting

Kunt u een naheffingsaanslag motorrijtuigenbelasting niet betalen? Lees wat uw mogelijkheden zijn.

Misschien komt u in aanmerking voor 4 maanden kort uitstel van betaling. Voldoet u niet aan de voorwaarden voor 4 maanden kort uitstel? Of hebt u meer dan 4 maanden nodig om de naheffingsaanslag te betalen? Dan kunt u een betalingsregeling aanvragen. U moet dan wel alle belastingen waarvoor u aangifte doet, op tijd betalen.

Let op!
De betalingsregeling duurt maximaal 12 maanden vanaf de datum waarop u de regeling krijgt. Hebt u al 4 maanden kort uitstel van betaling voor deze naheffingsaanslag? Dan duurt de regeling maximaal 12 maanden vanaf de datum waarop u dat korte uitstel hebt gekregen.

Kies uw situatie:

 • U bent geen ondernemer of zzp'er

  U kunt telefonisch of schriftelijk een betalingsregeling aanvragen voor een naheffingsaanslag motorrijtuigenbelasting.

  Telefonisch een betalingsregeling naheffingsaanslag aanvragen

  Bel met de BelastingTelefoon Auto: 0800 - 0749 (vanuit het buitenland: +31 55 538 53 74). Wilt u uw burgerservicenummer (bsn) en uw kenteken bij de hand houden? Dan kunnen we u sneller helpen.

  Schriftelijk een betalingsregeling naheffingsaanslag aanvragen

  Gebruik het formulier Verzoek betalingsregeling voor particulieren.

 • U bent ondernemer of zzp'er

  Hoe u een betalingsregeling aanvraagt voor een naheffingsaanslag motorrijtuigenbelasting, hangt af van de hoogte van uw openstaande belastingschuld. En houdt u er rekening mee dat wij u kunnen vragen om zekerheid te bieden. Bijvoorbeeld een bankgarantie, hypotheekrecht of verpanding.

  Bereken eerst uw openstaande belastingschuld. En kijk daarna hoe u een betalingsregeling kunt aanvragen.

  Uw belastingschuld berekenen

  U berekent uw openstaande belastingschuld om een betalingsregeling voor een naheffingsaanslag motorrijtuigenbelasting aan te vragen. Tel de volgende schulden niet mee:

  Uw openstaande belastingschuld is minder dan € 20.000

  Is uw berekende belastingschuld minder dan € 20.000? Dan kunt u telefonisch of schriftelijk een betalingsregeling aanvragen voor een naheffingsaanslag motorrijtuigenbelasting.

  Telefonisch een betalingsregeling naheffingsaanslag aanvragen

  Bel de BelastingTelefoon Auto: 0800 - 0749 (vanuit het buitenland: +31 55 538 53 74). Wilt u uw burgerservicenummer (bsn) en uw kenteken bij de hand houden? Dan kunnen we u sneller helpen.

  Schriftelijk een betalingsregeling naheffingsaanslag aanvragen

  U kunt een betalingsregeling voor een naheffingsaanslag motorrijtuigenbelasting aanvragen met het formulier Verzoek Betalingsregeling en uitstel van betaling en/of premie voor ondernemers.

  Wij beoordelen uw verzoek en dat kost tijd. U krijgt binnen 8 weken na ontvangst van uw verzoek een brief met onze reactie. We zorgen ervoor dat u in de tussentijd geen betalingsherinnering, aanmaning of dwangbevel krijgt.

  Uw openstaande belastingschuld is € 20.000 of meer

  Is uw berekende belastingschuld € 20.000 of meer? Dan kunt u een betalingsregeling voor een naheffingsaanslag motorrijtuigenbelasting aanvragen met het formulier Verzoek Betalingsregeling en uitstel van betaling en/of premie voor ondernemers.

Tip

Voorkom extra kosten door een aanmaning. Zorg dat uw verzoek om een betalingsregeling voor een naheffingsaanslag motorrijtuigenbelasting bij ons binnen is vóór de uiterste betaaldatum van die aanslag.

Let op!

Als u een betalingsregeling hebt, moet u invorderingsrente betalen.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.