Betalingsregeling naheffingsaanslag motorrijtuigenbelasting

Kunt u een naheffingsaanslag motorrijtuigenbelasting niet betalen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een betalingsregeling.

Kies uw situatie:

 • U bent geen ondernemer of zzp'er

  U kunt telefonisch of schriftelijk een betalingsregeling aanvragen voor een naheffingsaanslag motorrijtuigenbelasting.

  Telefonisch een betalingsregeling naheffingsaanslag aanvragen

  Bel met de BelastingTelefoon Auto: 0800 - 0749 (vanuit het buitenland: +31 55 538 53 74). Wilt u uw burgerservicenummer (BSN) en uw kenteken bij de hand houden? Dan kunnen we u sneller helpen.

  Schriftelijk een betalingsregeling naheffingsaanslag aanvragen

  Gebruik het formulier Verzoek betalingsregeling voor particulieren.

 • U bent ondernemer of zzp'er

  Hoe u een betalingsregeling aanvraagt voor een naheffingsaanslag motorrijtuigenbelasting, hangt af van de hoogte van uw openstaande belastingschuld.

  Bereken eerst uw openstaande belastingschuld. En kijk daarna hoe u een betalingsregeling kunt aanvragen.

  Uw belastingschuld berekenen

  U berekent uw openstaande belastingschuld om een betalingsregeling voor een naheffingsaanslag motorrijtuigenbelasting aan te vragen. Tel de volgende schulden niet mee:

  Uw openstaande belastingschuld is minder dan € 20.000

  Is uw berekende belastingschuld minder dan € 20.000? Dan kunt u telefonisch of schriftelijk een betalingsregeling aanvragen voor een naheffingsaanslag motorrijtuigenbelasting.

  Telefonisch een betalingsregeling naheffingsaanslag aanvragen

  Bel de BelastingTelefoon Auto: 0800 - 0749 (vanuit het buitenland: +31 55 538 53 74). Wilt u uw burgerservicenummer (BSN) en uw kenteken bij de hand houden? Dan kunnen we u sneller helpen.

  Schriftelijk een betalingsregeling naheffingsaanslag aanvragen

  U kunt een betalingsregeling voor een naheffingsaanslag motorrijtuigenbelasting aanvragen met het formulier Verzoek Betalingsregeling en uitstel van betaling en/of premie voor ondernemers.

  Wij beoordelen uw verzoek en dat kost tijd. U krijgt binnen 8 weken na ontvangst van uw verzoek een brief met onze reactie. We zorgen ervoor dat u in de tussentijd geen betalingsherinnering, aanmaning of dwangbevel krijgt.

  Uw openstaande belastingschuld is € 20.000 of meer

  Is uw berekende belastingschuld € 20.000 of meer? Dan kunt u een betalingsregeling voor een naheffingsaanslag motorrijtuigenbelasting aanvragen met het formulier Verzoek Betalingsregeling en uitstel van betaling en/of premie voor ondernemers.

Tip

Voorkom extra kosten door een aanmaning. Zorg ervoor dat uw verzoek om een betalingsregeling voor een naheffingsaanslag motorrijtuigenbelasting bij ons binnen is vóór de uiterste betaaldatum van die aanslag.

Let op!

Als u gebruikmaakt van de betalingsregeling, moet u invorderingsrente betalen.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.