U moet uw motorrijtuig laten keuren door de RDW

Misschien hebt u door de coronacrisis uw motorrijtuig nog niet kunnen laten keuren. Wij willen voorkomen dat u voor de bpm problemen krijgt omdat u geen keuringsafspraak kunt maken. Of omdat een keuringsafspraak niet doorgaat. Daarom nemen wij de volgende 3 tijdelijke maatregelen.

U kunt de vrijstelling kortstondig gebruik opnieuw aanvragen

U hebt de vrijstelling kortstondig gebruik onder meer nodig als u in het buitenland een motorrijtuig hebt gekocht. Met deze vrijstelling kunt u naar de RDW rijden om het motorrijtuig te laten keuren en te laten inschrijven in het Nederlands kentekenregister.

Kon de RDW de keuring niet doen vanwege de coronacrisis? Dan kunt u voor een 2e keer de vrijstelling aanvragen.

Wij verlengen de overgangsregeling voor taxi’s die worden omgebouwd

De einddatum voor de overgangsregeling voor taxi’s die worden omgebouwd voor bijzonder taxivervoer (bijvoorbeeld rolstoelvervoer), was 1 april 2020. De einddatum is verlengd tot 1 oktober 2020. Voorwaarde voor de verlengde overgangsregeling is dat de taxi vóór 1 januari 2020 is aangeschaft.

Hebt u een keuringsafspraak gemaakt in de periode vóór 1 april 2020? En ging die afspraak niet door vanwege de coronamaatregelen? Dan hebt u tot 1 oktober 2020 de tijd om de auto als taxi te keuren.

Taxatierapporten zijn langer geldig

Voordat de RDW uw motorrijtuig keurt en voordat u aangifte bpm doet, hebt u een taxatierapport van uw motorrijtuig laten opstellen. Op het moment dat u uw aangifte indient, mag dit taxatierapport normaal gesproken niet ouder zijn dan 1 maand. Nu de dienstverlening van de RDW beperkt is, wordt die termijn niet altijd gehaald. Daarom verlengen wij de geldigheid van taxatierapporten naar maximaal 4 maanden.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.