Ik wil hulp bij het invullen van m'n aangifte - wie kan mij helpen?

Misschien een familielid of kennis? Dan kunt u die machtigen om uw aangifte te doen via DigiD Machtigen.

Ook zijn er meerdere organisaties die u kunnen helpen, verspreid over het hele land:

 • maatschappelijke organisaties
  Zoals: vak- en ouderenbonden, wijkcentra, belastingwinkels, sociaal werkers en formulieren- brigades. Ze houden door heel Nederland spreekuren in bibliotheken. Kijk voor meer informatie over waar u terecht kunt bij uw bibliotheek.
 • belastingadviseurs
  Mensen met een complexe aangifte of ondernemers laten hun aangifte in de regel door een belastingconsulent invullen. Hier zijn wel kosten aan verbonden, maar het biedt u ook gemak.
 • wijzelf, de Belastingdienst
  Kunt u uw aangifte niet zelf doen? Komt u dan langs op een van onze kantoren. Regel eerst een DigiD-machtigingscode en maak een afspraak via de BelastingTelefoon: 0800 - 0543.

  Let op!

  Vanwege de uitbraak van het coronavirus maken we op korte termijn geen afspraken, maar u kunt uzelf wel alvast aanmelden bij de BelastingTelefoon.

Voor iedereen die wil helpen bij het invullen van de aangifte, hebben we allerlei cursussen en tips. Die vindt u op Kennisnetwerk (opent nieuw venster).

Geef uw DigiD niet uit handen - ook niet als iemand u helpt

Vraag liever een DigiD-machtigingscode aan voor degene die uw aangifte invult. Dat is wel zo veilig. Zo’n machtiging geldt alleen voor uw belastingaangifte.

Hebt u zelf al DigiD? Dan genereert u de machtigingscode heel eenvoudig binnen een paar minuten bij DigiD Machtigen.

U kunt ‘m ook telefonisch aanvragen bij de DigiD-helpdesk: 088 - 123 65 55. Dan krijgt u de code binnen 1 week per post.

Wilt u samen met uw partner aangifte doen? Uw partner kan met zijn eigen DigiD inloggen. U kunt ook een machtigingscode aanvragen. Ook voor hulp op een belastingkantoor hebt u een machtigingscode nodig.

Hebt u voor de aangifte 2018 ook iemand DigiD-gemachtigd? Dan krijgt u voor de aangifte 2019 vanzelf een nieuwe machtigingscode. U hoeft ’m dus niet meer aan te vragen.

U kunt ook proberen zélf uw belastingaangifte te doen

Aangifte doen lijkt moeilijker dan het is. Want het blijkt dat het achteraf vaak reuze meevalt. We hebben veel van uw gegevens al voor u ingevuld. Grote kans dus dat u alleen nog maar hoeft te controleren of alles klopt.

Uw aangifte 2019 staat klaar in Mijn Belastingdienst. Zorg dat uw aangifte op tijd bij ons binnen is.

Inloggen op Mijn Belastingdienst (opent nieuw venster)

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.