Ik wil hulp bij het invullen van m'n aangifte - wie kan mij helpen?

U kunt misschien hulp vragen aan een familielid of kennis. Ook zijn er organisaties die u kunnen helpen op locaties verspreid over het land.

Deze organisaties bieden hulp:

 • maatschappelijke organisaties
  Zoals: vak- en ouderenbonden, wijkcentra, belastingwinkels, sociaal werkers en formulieren- brigades. Ze houden door heel Nederland spreekuren. Neem voor de actuele stand van zaken contact op met de organisatie zelf. 
 • Bibliotheken
  Vaak kunt u terecht bij uw bibliotheek voor aangiftehulp. Kijk voor meer informatie over waar u terecht kunt bij uw bibliotheek.
 • belastingadviseurs
  Mensen met een complexe aangifte of ondernemers laten hun aangifte in de regel door een belastingconsulent invullen. Hier zijn wel kosten aan verbonden, maar het biedt u ook gemak.
 • wijzelf, de Belastingdienst
  Kunt u uw aangifte niet zelf doen? Dan kunt u gebruikmaken van telefonische hulp bij aangifte. U moet hiervoor wel eerst een afspraak maken via de BelastingTelefoon: 0800 - 0543. Regel wel eerst een DigiD-machtiging, voordat u belt om een afspraak te maken.  Als u vorig jaar ook hulp van ons hebt gehad, dan sturen wij u vanzelf een DigiD machtiging toe. U hoeft hem dan niet meer aan te vragen.
  Hebt u een hoor- of spraakbeperking? Bel ons dan met KPN Teletolk.nl of stuur ons een e-mail met uw vraag.

  Hebt u een algemene vraag? Stel 'm dan op Facebook, Twitter of Instagram

Voor iedereen die wil helpen bij het invullen van de aangifte, hebben we allerlei cursussen en tips. Die vindt u op Kennisnetwerk.

Geef uw DigiD niet uit handen - ook niet als iemand u helpt

Vraag liever een DigiD machtiging aan voor degene die uw aangifte invult. Dat is wel zo veilig. Zo’n machtiging geldt alleen voor uw belastingaangifte.

Met DigiD Machtigen kunt u geholpen worden of iemand helpen met belastingaangifte doen. Door iemand te 'machtigen' of 'gemachtigd' te worden kan dit veilig, zonder uw DigiD af te geven.

U kunt ‘m ook telefonisch aanvragen bij de DigiD-helpdesk: 088 - 123 65 55. Dan krijgt u de code binnen 1 week per post.

Wilt u samen met uw partner aangifte doen? Uw partner kan met zijn eigen DigiD inloggen. U kunt ook een machtiging aanvragen. 

Hebt u voor de aangifte 2019 ook iemand DigiD-gemachtigd? Dan krijgt u voor de aangifte 2020 vanzelf een nieuwe machtiging. U hoeft ’m dus niet meer aan te vragen.

U kunt ook proberen zélf uw belastingaangifte te doen

Aangifte doen lijkt moeilijker dan het is. Want het blijkt dat het achteraf vaak reuze meevalt. We hebben veel van uw gegevens al voor u ingevuld. Grote kans dus dat u alleen nog maar hoeft te controleren of alles klopt.

Uw aangifte 2020 staat klaar in Mijn Belastingdienst.

Inloggen op Mijn Belastingdienst

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.