Ik wil hulp bij het invullen van m'n aangifte - wie kan mij helpen?

U kunt zich misschien laten helpen door een familielid of kennis. Ook zijn er meerdere organisaties die u kunnen helpen op locaties verspreid over het land.  

Deze organisaties bieden hulp:

  • maatschappelijke organisaties
    Zoals: vak- en ouderenbonden, wijkcentra, belastingwinkels, sociaal werkers en formulieren- brigades. Ze houden door heel Nederland spreekuren in bibliotheken. Kijk voor meer informatie over waar u terecht kunt bij uw bibliotheek.
  • belastingadviseurs
    Mensen met een complexe aangifte of ondernemers laten hun aangifte in de regel door een belastingconsulent invullen. Hier zijn wel kosten aan verbonden, maar het biedt u ook gemak.
  • wijzelf, de Belastingdienst
    Kunt u uw aangifte niet zelf doen en hebt u in uw omgeving niemand die u kan helpen? Dan kunt u langskomen op een van onze kantoren. U moet hiervoor wel eerst een afspraak maken via de BelastingTelefoon: 0800 - 0543. Regel wel eerst een DigiD-machtigingscode, voordat u belt voor het maken van een afspraak.

Voor iedereen die wil helpen bij het invullen van de aangifte, hebben we allerlei cursussen en tips. Die vindt u op Kennisnetwerk (opent nieuw venster).

Geef uw DigiD niet uit handen - ook niet als iemand u helpt

Vraag liever een DigiD-machtigingscode aan. Dat is wel zo veilig. Zo’n machtiging geldt alleen voor uw belastingaangifte. U krijgt de code binnen 1 week in huis en u geeft hem aan degene die uw aangifte voor u invult. Als u samen met uw partner aangifte wilt doen, dan moet hij of zij ook een code aanvragen.

Ook voor hulp op een belastingkantoor hebt u een machtigingscode nodig. Maar als u vorig jaar ook hulp van ons hebt gehad, dan sturen wij u vanzelf een machtigingscode toe. U hoeft hem dan niet meer aan te vragen.

U kunt ook proberen zélf uw belastingaangifte te doen

Aangifte doen lijkt moeilijker dan het is. Want het blijkt dat het achteraf vaak reuze meevalt. We hebben veel van uw gegevens al voor u ingevuld. Grote kans dus dat u alleen nog maar hoeft te controleren of alles klopt.

Uw aangifte 2019 staat vanaf 1 maart klaar in Mijn Belastingdienst. Zorg dat uw aangifte op tijd bij ons binnen is.

Inloggen op Mijn Belastingdienst

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.