Ik wil graag hulp bij mijn belastingaangifte

U kunt op verschillende manieren hulp krijgen bij uw aangifte. Veel informatie hebben wij al voor u op een rij gezet bij Belastingaangifte. Komt u er niet helemaal uit? Een beetje extra hulp is nooit ver weg; online, telefonisch of bij u in de buurt.

 • Hoe ga ik goed van start met mijn aangifte?

  Aangifte doen is meestal makkelijker dan het lijkt. Veel gegevens hebben we al voor u ingevuld. Grote kans dat u die alleen nog hoeft te controleren. Bovendien staan bij de vragen in de online aangifte icoontjes met een vraagteken. Als u hierop klikt, krijgt u een toelichting bij wat we van u vragen.
  Voor een goede start kunt u ook gebruikmaken van:

  Als u online aangifte wilt doen, hebt u een DigiD nodig om in te loggen bij Mijn Belastingdienst. Als u deze nog niet hebt, kunt u deze aanvragen op digid.nl.

 • Waar moet ik op letten als mijn persoonlijke situatie vorig jaar is veranderd?

  Als er iets verandert in uw persoonlijke situatie, kan dat consequenties hebben voor uw belastingaangifte. Deze veranderingen hebben we voor u op een rijtje gezet. Kies uw veranderde situatie:

 • Waar kan ik terecht voor hulp bij het invullen van mijn aangifte?

  Gelukkig is een beetje extra hulp nooit ver weg. U kunt (vaak gratis) de hulp inroepen van:

  • een familielid of bekende

   Soms is het fijn als er iemand met u meekijkt. Denk aan een familielid of een goede vriend. Als u uw aangifte door een bekende wil laten invullen, let er dan wel op dat u uw DigiD niet uit handen geeft. Een DigiD-machtiging is hiervoor een veilige oplossing:

   Hebt u vorig jaar van ons een machtigingscode gekregen? Dan hoeft u geen nieuwe DigiD-machtiging aan te vragen. De code is meerdere jaren geldig.

  • een medewerker van de Belastingdienst op een belastingkantoor
   Wilt u langskomen op een belastingkantoor of steunpunt voor hulp bij uw aangifte? Dan kunt u online een afspraak maken. Met uw postcode krijgt u de dichtstbijzijnde kantoren waar u terecht kunt.

   Regel eerst een DigiD-machtiging. Anders kunnen wij u niet helpen. Als u vorig jaar al van ons een machtigingscode hebt gekregen, dan is deze ook geldig voor dit jaar. U hoeft dan alleen de brief met de code of uw burgerservicenummer (bsn) mee te nemen naar de afspraak.
  • bibliotheken
   Veel bibliotheken bieden hulp bij aangifte. Kijk bij welke bibliotheek u voor aangiftehulp terecht kunt.
  • maatschappelijke organisaties
   Bij u in de buurt zijn vele maatschappelijke organisaties die u kunnen helpen bij uw belastingaangifte. Neem bijvoorbeeld contact op met:
   • vak- en ouderenbonden
   • de wijkwinkel of het wijkcentrum
   • Belastingwinkels
   • formulierenbrigades

  Hebt u een afspraak om langs te komen? Bekijk dan het overzicht wat u mee moet nemen naar de hulp bij aangifte.

Hebt u een andere vraag?

Probeer eens het hulpmiddel Contact op maat. Daar vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen.

Of bel gratis de BelastingTelefoon: 0800 - 0543.

Woont u niet in Nederland, maar bent u wel in Nederland belastingplichtig? Bel dan BelastingTelefoon Buitenland: +31 55 5 385 385. Lees meer hierover bij BelastingTelefoon Buitenland.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.