Ik wil graag hulp bij het invullen van mijn belastingaangifte

Vindt u aangifte doen een lastige klus of bent u onzeker of u het juiste invult? Een beetje extra hulp is nooit ver weg. Er zijn diverse vormen van hulp bij het doen van uw belastingaangifte: bij een belastingkantoor of steunpunt, digitaal, telefonisch én bij organisaties of mensen in de buurt. Wat is uw hulpvraag en hoe kunnen wij u het beste verder helpen?

 • Ik doe zelf mijn aangifte, maar moet er even inkomen. Hoe ga ik goed van start?

  Aangifte doen is meestal makkelijker dan het lijkt. Veel gegevens hebben we al voor u ingevuld. Grote kans dat u die alleen nog hoeft te controleren. Bovendien staan bij de vragen in de online aangifte icoontjes met een vraagteken. Als u hierop klikt, krijgt u een toelichting bij wat we van u vragen.
  Voor een goede start kunt ook gebruikmaken van:

 • Ik doe zelf mijn aangifte, maar mijn persoonlijke situatie is vorig jaar veranderd. Waar moet ik op letten?

  Als er iets verandert in uw persoonlijke situatie, kan dat consequenties hebben voor uw belastingaangifte. Deze veranderingen hebben we voor u op een rijtje gezet. Kies uw veranderde situatie:

 • Ik wil hulp bij het invullen van mijn aangifte. Waar kan ik terecht?

  Gelukkig is een beetje extra hulp nooit ver weg. U kunt (vaak gratis) de hulp inroepen van:

  • een medewerker van de Belastingdienst op een belastingkantoor
   Wilt u langskomen op een belastingkantoor of steunpunt voor hulp bij uw aangifte? Dan kunt u online een afspraak maken. U geeft aan voor welk onderwerp u onze hulp nodig hebt. En u kunt aangeven hoe laat u de afspraak graag wilt. Met uw postcode krijgt u de dichtstbijzijnde kantoren waar u terecht kunt. U krijgt een e-mail waarin wij uw afspraak bevestigen.

   Regel eerst een DigiD-machtiging. Anders kunnen wij u niet helpen. Let op bij het maken van een afspraak: het aanvragen van een DigiD-machtiging kan maximaal 5 dagen duren.
  • een familielid of bekende
   Soms is het fijn als er iemand met u meekijkt. Denk aan een familielid of een goede vriend. Als u uw aangifte door een bekende wil laten invullen, let er dan wel op dat u uw DigiD niet uit handen geeft. Vraag hiervoor een DigiD-machtiging aan.
  • bibliotheken
   Veel bibliotheken bieden hulp bij aangifte. Kijk bij welke bibliotheek u voor aangiftehulp terecht kunt.
  • maatschappelijke organisaties
   Bij u in de buurt zijn vele maatschappelijke organisaties die u kunnen helpen bij uw belastingaangifte. Neem bijvoorbeeld contact op met:
   • vak- en ouderenbonden
   • de wijkwinkel of het wijkcentrum
   • de Belastingwinkel
   • formulierenbrigades

  Hebt u een afspraak om langs te komen? Bekijk dan het overzicht wat u mee moet nemen naar de hulp bij aangifte.

Hebt u een andere vraag?

Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Instagram.

Of bel gratis de BelastingTelefoon: 0800 - 0543.

Woont u niet in Nederland, maar bent u wel in Nederland belastingplichtig? Bel dan BelastingTelefoon Buitenland: +31 55 5 385 385. Lees meer hierover bij BelastingTelefoon Buitenland.

Geef uw DigiD niet uit handen - ook niet als iemand u helpt

Met een DigiD-machtiging kunt u iemand machtigen om de aangifte voor u te doen of iemand te helpen bij het doen van aangifte. Iemand machtigen is veilig, u hoeft uw DigiD dan niet uit handen te geven.

U kunt deze ook telefonisch aanvragen bij de DigiD-helpdesk: 088 - 123 65 55. Dan krijgt u de code binnen 1 week per post.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.