Ik heb box 3-inkomen en heb geen bezwaar gemaakt. Wat nu?

Hebt u geen bezwaar gemaakt? Of was u te laat met bezwaar maken? Wat dat betekent, is afhankelijk van de status van uw aanslag. Kijk bij uw situatie.

 • Mijn aanslag stond al onherroepelijk vast op 24 december 2021

  Uw aanslag staat onherroepelijk vast als de bezwaartermijn van 6 weken is verstreken en u binnen deze termijn geen bezwaar hebt gemaakt.

  Massaal bezwaar plus voor niet-bezwaarmakers

  We gaan voor alle niet-bezwaarmakers in 1 procedure kijken of er toch nog recht is op rechtsherstel box 3. Deze procedure heet Massaal bezwaar plus. Als blijkt dat niet-bezwaarmakers toch recht hebben op rechtsherstel, geldt dit voor iedereen die geen of te laat bezwaar tegen de box 3-heffing over 2017 tot en met 2020 heeft gemaakt. U hoeft dus géén verzoek tot vermindering te doen.

  Het duurt nog enige tijd voordat er meer duidelijkheid is. Als er een regeling komt, gaat deze gelden voor 2017 tot en met 2020. Er is dus geen risico van verjaring. Lees verder over massaal bezwaar plus bij Massaal bezwaar plus voor niet-bezwaarmakers - hoe werkt dat?

 • Er is over 1 van de jaren 2017 – 2020 nog geen aanslag opgelegd

  U hoeft niets te doen. U ontvangt automatisch bericht van ons.

  Als u meteen de juiste aanslag ontvangt, staat dit op de aanslag. Er staat dan dat er rekening is gehouden met de uitspraak van de Hoge Raad.

  Staat dit niet op uw aanslag? Dan hebt u mogelijk een onjuiste aanslag ontvangen. Dat komt doordat het ons nog niet lukte de nieuwe berekening toe te passen. Ook dan hoeft u niets te doen. Binnen ongeveer 2 weken ontvangt u automatisch een brief met uitleg.

  U kunt hier vast zien hoe de nieuwe rekenmethode voor box 3-inkomen werkt.

 • Mijn aanslag stond op 24 december 2021 nog niet onherroepelijk vast

  U hoeft niets te doen. U krijgt automatisch bericht van ons. In de aanslag is dan rekening gehouden met het herstel van box 3. Kijk hoe de nieuwe rekenmethode voor box 3-inkomen werkt.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.