Is uw box 3-inkomen 2017 - 2020 verlaagd? Check of u meer aftrek krijgt

Hebt u onlangs een definitieve aanslag over 1 of meerdere jaren over de periode 2017 – 2020 gekregen? Kijk of u recht hebt op (meer) aftrek specifieke zorgkosten of giften. Lees wat u kunt doen.

Misschien hebt u recht op aftrek specifieke zorgkosten of giften

Als uw box 3-inkomen lager wordt, gaat ook uw drempelinkomen omlaag. Dit heeft weer gevolgen voor het drempelbedrag voor de aftrek van specifieke zorgkosten en het drempelbedrag voor de aftrek van giften. Had u eerst geen aftrek voor specifieke zorgkosten en giften? Het is mogelijk dat u daar nu door deze verlaging misschien wel recht op hebt.

Geef specifieke zorgkosten en giften alsnog door

Als u eerst niet boven het drempelbedrag uitkwam, hebt u de specifieke zorgkosten en giften niet ingevuld in uw aangifte. U kunt ze alsnog aan ons doorgeven. U logt daarvoor in met uw DigiD op het Bezwaarformulier. Vervolgens kiest u het aanslagnummer van de aanslag waarin uw box 3-inkomen daalde. Bij stap 2 kiest u de optie ‘Box 3: bezwaar en verzoek tot vermindering'.

Zet in de toelichting:

‘Ik wil mijn aangifte aanpassen omdat het nieuwe box 3-inkomen gunstiger is.’ Gevolgd door het bedrag of de bedragen van de specifieke zorgkosten/giften.

De verdeling van uw vermogen en aftrekposten met uw fiscaal partner aanpassen

Hebt u aangifte gedaan met een fiscaal partner? Misschien wilt u de verdeling van uw vermogen en aftrekposten aanpassen omdat dat voordeliger is. Geef dit dan ook aan in de toelichting.

U hoeft niets te doen om meer aftrek te krijgen

Had u al aftrek van giften of van specifieke zorgkosten? Dan wordt deze aftrek hoger omdat uw drempel lager wordt. Dit hebben wij automatisch voor u aangepast. U hoeft niets te doen.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.