Verzoek tot vermindering na massaal bezwaar – hoe werkt dat?

U kunt een verzoek tot vermindering doen als u mee hebt gedaan aan de massaalbezwaarprocedure en u bent het nog niet eens met ons herstel. U krijgt in juli 2022 een brief over het herstel. In beroep gaan is niet mogelijk bij een massaal bezwaarprocedure.

Geef in uw verzoek aan waar u het niet mee eens bent

Bij uw verzoek moet u aangeven waar u het niet mee eens bent. Als u weet hoe de nieuwe berekening van het box 3-inkomen werkt, kunt u uw motivatie bij uw verzoek beter opschrijven. Kijk ook hoe wij uw nieuwe box 3-inkomen berekenen met het hulpmiddel Box 3-inkomen.

Pak eerst uw aanslagnummer erbij van de beschikking waar u het niet mee eens bent

Dat nummer staat op de beschikking die u kreeg als uw nieuwe box 3-inkomen voor u gunstiger is. Als uw oude box 3-inkomen gunstiger is voor u, pakt u uw oude definitieve aanslag erbij. U vindt deze aanslag ook online op Mijn Belastingdienst.

Doe uw verzoek online

Log in met uw DigiD op Online Bezwaar. Kies daar het aanslagnummer. Wanneer u doorklikt op 'Volgende' kiest u voor 'Box 3: bezwaar en verzoek tot vermindering'. Volg de stappen en stuur uw verzoek in.

We doen ons best binnen 8 weken te beslissen op uw verzoek

Intussen kunt u online de status van uw verzoek volgen. Binnen een dag staat uw verzoek in het bezwaaroverzicht op Online Bezwaar.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.