Vrijstelling bpm bij vervoer rolstoel in laadruimte bestelauto

Is uw bestelauto vóór 1 juli 2005 geregistreerd in Nederland? Of hebt u een geïmporteerde bestelauto met een datum eerste ingebruikname van vóór 1 juli 2005? Dan kunt u vrijstelling bpm krijgen als uw bestelauto is aangepast voor vervoer van een rolstoel in de laadruimte.

Wat mag ik aanpassen?

Bij vrijstelling bpm voor vervoer van een rolstoel in de laadruimte mag uw bestelauto afwijken van de eisen aan een bestelauto. U mag het volgende aanpassen:

  • Op de laadvloer van uw bestelauto een voorziening aanbrengen om de rolstoel vast te zetten.
  • De vaste wand tussen de laadruimte en de bestuurderscabine weghalen als de persoon met een handicap alleen via de laadruimte in de bestuurderscabine kan plaatsnemen.

Hoe vraag ik vrijstelling bpm aan?

U vraagt de vrijstelling bpm aan via de BelastingTelefoon Auto. Wij maken dan een afspraak met u voor om te controleren of uw bestelauto voldoet aan de voorwaarden.

Bij bestelauto's vanaf 1 juli 2005: geen vrijstelling, wel teruggaaf bpm

Hebt u een bestelauto die vanaf 1 juli 2005 is geregistreerd in Nederland? Of hebt u een geïmporteerde bestelauto met een datum eerste ingebruikname vanaf 1 juli 2005? Dan komt u niet in aanmerking voor vrijstelling bpm als u deze bestelauto aanpast voor vervoer van een rolstoel in de laadruimte. U moet dus bpm betalen. Maar u kunt bpm terugvragen met het formulier 'Verzoek om teruggaaf bpm - Gehandicaptenregeling'. Lees de voorwaarden op het formulier of lees meer bij Regeling voor mensen met een handicap.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.