Ik wil btw terugvragen uit EU-landen - kan ik daarvoor inloggegevens aanvragen?

Maakt u zakelijke kosten in het buitenland? En wilt u btw uit een ander EU-land terugvragen? Dat kan via een speciale website 'Teruggaaf van btw uit andere EU-landen'. Voor die website hebt u inloggegevens nodig. Check met ons hulpmiddel of u in aanmerking komt voor inloggegevens. In het resultaat leest u hoe u ze aanvraagt.

Hebt u meerdere btw-identificatienummers? Vraag aparte inloggegevens aan

Hebt u bijvoorbeeld 1 btw-identificatienummer met subnummer B01 en 1 met subnummer B02? Dan moet u voor ieder btw-identificatienummer aparte inloggegevens aanvragen.

Vormt u met andere ondernemingen een fiscale eenheid? Gebruik dan uw eigen btw-identificatienummer van vóór de vorming van de fiscale eenheid om de inloggegevens aan te vragen.

Bent u een fiscaal dienstverlener?

En wilt u voor uzelf en voor uw klant btw terugvragen? Vraag dan maar 1 keer inloggegevens voor uzelf aan. Dat doet u met het formulier: Aanvraag inloggegevens intermediairs teruggaaf btw uit andere EU-landen.

Uw klant moet voor zichzelf ook inloggegevens aanvragen. Daarna kan uw klant u machtigen om de btw terug te vragen.

Let op!
Voor de speciale website 'Teruggaaf van btw uit andere EU-landen' hebt u andere inloggegevens nodig dan voor 'Inloggen voor ondernemers'.

Btw terugvragen uit het Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk heeft op 31 januari 2020 de Europese Unie verlaten. Tot en met 31 december 2020 geldt er een overgangsperiode. Tijdens deze periode verandert er in praktijk nog niets. U kunt dus nog tot en met 31 december 2020 via deze website btw terugvragen uit het Verenigd Koninkrijk.

Inloggegevens voor terugvragen btw uit EU-landen

Geldt voor u het volgende in het jaar waarover u btw wilt terugvragen?

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.