Ik woon een deel van het jaar buiten Nederland - hoe log ik in om aangifte te doen?

U kunt inloggen om uw M-aangifte online te doen. U doet online aangifte met uw DigiD of met een Europees erkend inlogmiddel (eIDAS).

Met DigiD hebt u toegang tot Mijn Belastingdienst en uw persoonlijke pagina's op een aantal andere overheidswebsites. Dat geldt ook voor eIDAS. Op Mijn Belastingdienst kunt u niet alleen uw belastingaangifte versturen, maar ook uw aangiftes en aanslagen bekijken of uw rekeningnummer doorgeven.

DigiD aanvragen?

Als u digitaal aangifte doet, hebt u een DigiD nodig. Om in te loggen en om te ondertekenen. Lees hoe u een DigiD aanvraagt.

Woont u niet in Nederland en wilt u een DigiD aanvragen? Lees hoe dat werkt bij DigiD voor Nederlanders in het buitenland. U moet dan een activeringscode ophalen bij een balie in of buiten Nederland.

Krijgt u AOW en woont u in het buitenland? Dan kunt u ook een DigiD aanvragen via de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Dat is makkelijker, want u krijgt de activeringscode dan thuisgestuurd.

Inloggen met eIDAS

Met een Europees erkend inlogmiddel (eIDAS) kunnen Europese bedrijven en burgers online zaken regelen met de overheid. Op dit moment zijn inlogmiddelen uit een aantal landen Europees goedgekeurd.

Wilt u meer informatie over eIDAS? Of wilt u weten voor welke landen de inlogmiddelen zijn goedgekeurd? Kijk dan op Rijksoverheid.nl.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.