Hoe log ik in om aangifte te doen als ik een deel van het jaar buiten Nederland woon?

U kunt uw aangifte M online doen. Log in met uw DigiD of een Europees erkend inlogmiddel van het land waar u woont.

Met DigiD hebt u toegang tot Mijn Belastingdienst en uw persoonlijke pagina's op een aantal andere overheidswebsites. Dat geldt ook als u inlogt met een Europees erkend inlogmiddel. Op Mijn Belastingdienst kunt u niet alleen uw belastingaangifte versturen, maar ook uw aangiftes en aanslagen bekijken of uw rekeningnummer doorgeven.

DigiD aanvragen?

Als u digitaal aangifte doet, hebt u een DigiD nodig. Om in te loggen en om te ondertekenen. Lees hoe u een DigiD aanvraagt.

Woont u niet in Nederland en wilt u een DigiD aanvragen? Lees hoe dat werkt bij DigiD voor Nederlanders in het buitenland. U moet dan een activeringscode ophalen bij een balie in of buiten Nederland.

Krijgt u AOW en woont u in het buitenland? Dan kunt u ook een DigiD aanvragen via de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Dat is makkelijker, want u krijgt de activeringscode dan thuisgestuurd.

Inloggen met een Europees erkend inlogmiddel

Met een Europees erkend inlogmiddel kunnen Europese bedrijven en burgers online zaken regelen met de overheid. Op dit moment zijn inlogmiddelen uit een aantal landen Europees goedgekeurd.

Wilt u meer informatie hierover? Of wilt u weten voor welke landen de inlogmiddelen zijn goedgekeurd? Kijk dan op Rijksoverheid.nl.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.