Ik woon het hele jaar buiten Nederland - hoe log ik in om aangifte te doen?

U kunt inloggen met uw DigiD, een gebruikersnaam en wachtwoord of in sommige situaties met een Europees erkend inlogmiddel (eIDAS)

Met DigiD hebt u toegang tot Mijn Belastingdienst en uw persoonlijke pagina's op een aantal andere overheidswebsites. Dat geldt ook voor eIDAS. Op Mijn Belastingdienst kunt u niet alleen uw belastingaangifte versturen, maar ook uw aangiftes en aanslagen bekijken of uw rekeningnummer doorgeven. Met een gebruikersnaam en wachtwoord kunt u alleen maar aangifte doen.

DigiD aanvragen?

Lees hoe dat werkt bij DigiD voor Nederlanders in het buitenland. U moet dan een activeringscode ophalen bij een balie in of buiten Nederland.

Krijgt u AOW en woont u in het buitenland? Dan kunt u ook een DigiD aanvragen via de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Dat is makkelijker, want u krijgt de activeringscode dan thuisgestuurd.

Hebt u nog geen gebruikersnaam en wachtwoord?

Dan kunt u zelf een gebruikersnaam en wachtwoord aanvragen. Klik op de knop hieronder en lees hoe het werkt.

Aanvragen gebruikersnaam en wachtwoord.

Inloggen met eIDAS

Met een Europees erkend inlogmiddel (eIDAS) kunnen Europese bedrijven en burgers online zaken regelen met de overheid. Op dit moment zijn inlogmiddelen uit een aantal landen Europees goedgekeurd.

Wilt u meer informatie over eIDAS? Of wilt u weten voor welke landen de inlogmiddelen zijn goedgekeurd? Kijk dan op Rijksoverheid.nl.

Direct aangifte doen

Aangifte 2021 voor buitenlandse belastingplichtigen

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.