Hoe log ik in om aangifte te doen als buitenlands belastingplichtige?

U kunt inloggen met uw DigiD of een gebruikersnaam en wachtwoord van de Belastingdienst. Woont u in een ander Europees land, dan kunt u in sommige situaties ook inloggen met een Europees erkend inlogmiddel van het land waar u woont.

Met DigiD hebt u toegang tot Mijn Belastingdienst. Op Mijn Belastingdienst kunt u niet alleen uw belastingaangifte versturen, maar ook uw aangiftes en aanslagen bekijken of uw rekeningnummer doorgeven. Met DigiD hebt u ook toegang tot uw persoonlijke omgevingen bij andere Nederlandse overheidsorganisaties. In sommige gevallen kunt u ook inloggen met een Europees erkend inlogmiddel. Met een gebruikersnaam en wachtwoord van de Belastingdienst kunt u alleen maar aangifte inkomstenbelasting doen.

U kunt geen gebruikersnaam en wachtwoord meer aanvragen

Vanaf 1 september 2022 kunt u bij ons geen gebruikersnaam en wachtwoord meer aanvragen. Hebt u van ons al een gebruikersnaam en wachtwoord gekregen, dan kunt u die blijven gebruiken tot 1 juli 2023. Daarna kunt u alleen nog inloggen met uw DigiD of een Europees erkend inlogmiddel van het Europese land waar u woont.

DigiD aanvragen?

Lees hoe dat werkt bij Hoe vraag ik DigiD aan vanuit het buitenland?

Krijgt u AOW en woont u in het buitenland? Dan kunt u ook een DigiD aanvragen via de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Dat is makkelijker dan langsgaan bij een balie, want u krijgt de activeringscode dan thuisgestuurd.

Inloggen met een Europees erkend inlogmiddel

Woont u in een ander Europees land, dan kunt u mogelijk met een Europees erkend inlogmiddel inloggen bij de Belastingdienst. Met een Europees erkend inlogmiddel kunnen Europese bedrijven en burgers online zaken regelen met de overheid over landsgrenzen heen. Wilt u weten of u met een Europees erkend inlogmiddel van uw woonland kunt inloggen? Kijk dan op Nederland wereldwijd.

Aangifte 2021 voor buitenlandse belastingplichtigen doen

Aangifte buitenland 2021

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.