Hoe log ik in om aangifte te doen als buitenlands belastingplichtige?

U kunt inloggen met uw DigiD of een gebruikersnaam en wachtwoord van de Belastingdienst. Woont u in een ander Europees land, dan kunt u in sommige situaties ook inloggen met een Europees erkend inlogmiddel van het land waar u woont.

Met DigiD hebt u toegang tot Mijn Belastingdienst. Op Mijn Belastingdienst kunt u niet alleen uw belastingaangifte versturen, maar ook uw aangiftes en aanslagen bekijken of uw rekeningnummer doorgeven. Met DigiD hebt u ook toegang tot uw persoonlijke omgevingen bij andere Nederlandse overheidsorganisaties. In sommige gevallen kunt u ook inloggen met een Europees erkend inlogmiddel. Met een gebruikersnaam en wachtwoord van de Belastingdienst kunt u alleen maar aangifte inkomstenbelasting doen.

U kunt geen gebruikersnaam en wachtwoord meer aanvragen

U kunt bij ons geen gebruikersnaam en wachtwoord meer aanvragen. Hebt u van ons al een gebruikersnaam en wachtwoord gekregen, dan kunt u die blijven gebruiken tot 1 juli 2023. Daarna kunt u alleen nog inloggen met uw DigiD of een Europees erkend inlogmiddel van het Europese land waar u woont.

DigiD aanvragen?

Lees hoe dat werkt bij Hoe vraag ik DigiD aan vanuit het buitenland?

Krijgt u AOW en woont u in het buitenland? Dan kunt u ook een DigiD aanvragen via de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Dat is makkelijker dan langsgaan bij een balie, want u krijgt de activeringscode dan thuisgestuurd.

Inloggen met een Europees erkend inlogmiddel

Woont u in een ander Europees land, dan kunt u mogelijk met een Europees erkend inlogmiddel inloggen bij de Belastingdienst. Met een Europees erkend inlogmiddel kunnen Europese bedrijven en burgers online zaken regelen met de overheid over landsgrenzen heen. Wilt u weten of u met een Europees erkend inlogmiddel van uw woonland kunt inloggen? Kijk dan op Nederland wereldwijd.

Aangifte 2022 als buitenlands belastingplichtige

Log in op Mijn Belastingdienst en doe aangifte 2022 als buitenlands belastingplichtige.

Inloggen op Mijn Belastingdienst

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.